Читај ми!

Црвени метео аларм због високих температура

Председник Александар Вучић обишао је реконструисан пут Студеница - Рудно. Изјавио је да је изградња тог пута коштала шест милиона евра и истакао да је држава Србија то могла да уради јер је данас у бољем стању него икада пре. Поручио је да држава хоће да улаже и да покаже да брине за људе. Рекао је да ће Краљево добити и ауто-пут до Чачка и најавио да ће радови на изградњи дијагностичког центра у Краљеву почети до краја ове или у марту следеће године. Председник је прокоментарисао наводе бившег америчког и НАТО генерала Веслија Кларка да је Србија руски пион на Балкану. Вучић је претходно посетио и манастир Студеницу. Игуман манастира - архимандрит Тихон - упознао је председника са историјатом и културним и верским знаменитостима те светиње.

Премијер Милош Вучевић оценио је да су тврдње премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија о наводној угрожености такозваног Косова измишљене и истакао је да су на Космету угрожени једино Срби и њихова права. Реагујући на Куртијеву изјаву дату Си-Ен-Ен-у у којој он од међународне заједнице тражи да изврши притисак на Београд да уклони војне базе у близини Косова и Метохије, премијер прецизира да су у питању војне базе Војске Србије које се тамо налазе годинама, и да Србија тиме не крши ниједан међународни споразум и документ.

Меморандум о разумевању у области примене развоја нуклеарне енергије у Србији потписан је између пет министарстава и 20 научно-академских институција и института. Министарка енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић указала је на то да је тема снабдевања енергијом питање енергетске и националне безбедности и да на том путу нема простора за грешке.

Шеф мађарске дипломатије Петер Сијарто оценио је да би процес проширења Европске уније требало да буде заснован на заслугама и да је срамотно то што кандидати са Западног Балкана чекају на чланство у просеку више од 15 година. Нагласио је да је током мађарског председавања Европској унији циљ отварање кластера у оквиру поглавља 3. са Србијом. Он је, у разговору за српске медије у Вашингтону, рекао и да ће се трудити да се у Унији поштују доприноси и достигнућа Србије.

Настављени су сукоби у Украјини. Русија је током ноћи лансирала 20 дронова и пет пројектила на Украјину и том приликом су погинуле две особе у црноморском региону Одесе. Оштећена је инфраструктура луке и погођен је енергетски објекат на северозападу. Мађарски премијер Виктор Орбан затражио је од турског председника Реџепа Тајипа Ердогана да подржи мировну мисију о Украјини.

Израел наставља нападе на Појас Газе и Западну обалу. Више од 20 становника Газе убијено је у последњем израелском ваздушном нападу, који је уследио другу ноћ за редом у централном граду Деир ал Балах и оближњим избегличким камповима, у тренутку док посредници у Дохи преговарају о примирју и ослобађању талаца.

Српски тенисер Новак Ђоковић играће у полуфиналу Вимблдона, пошто се Аустралијанац Алекс де Минор повукао са турнира због повреде, преносе британски медији. Противник ће му бити победник меча између Тејлора Фрица и Лоренца Музетија.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Реља Трајковић и Ирена Јеловац.

Продуцент Ђорђе Радосављевић.

 

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару