Читај ми!

ДАЧИЋ: Крајем недеље одлука о евентуалном укидању црвеног нивоа претње од тероризма

Србију је и данас захватило јако невреме. У многим деловима Београда поплављене су улице, било је проблема у саобраћају, а ноћас су много посла имале екипе Сектора за ванредне ситуације. Од јуче су интервенисали на 50 локација у Београду, Сремском, Браничевском, Борском, Јужнобанатском, Јужнобачком, Мачванском и Подунавском округу. Како се наводи, ноћас је највише интервенција, на 28 локација, било на територији главног града. Градоначелник Александар Шапић каже да је 1500 људи и даље на терену и да комуналне службе интервенишу где треба и уклањају поломљена стабла. Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић изјавила је да је снабдевање струјом у Београду стабилно.

Невреме и у окружењу. Јак ветар и град погодили су Републику Српску. У Козарској Дубици причињена је милионска штета. Уништене су велике пољопривредне површине, локални путеви, причињена је штета на јавним и приватним објектима и возилима. У Требињу је пало више од 50 литара кише по квадратном метру. Невреме у Дубровнику рушило је стабла, кровове и превртало пловила. У Црној Гори су страдале две особе - радник на крану градилишта у Чању и једна особа од удара грома на Луштици, пренели су медији.

Премијер Милош Вучевић истакао је да, на читавој територији Србије, полиција и Безбедносна информативна агенција, у координацији са надлежним тужилаштвом, спроводе акције на разбијању екстремистичких ћелија. Игору Деспотовићу, осумњиченом за терористичко удруживање, а у вези са нападом на жандарма испред Амбасаде Израела, одређен је притвор до 30 дана.

Председник Србије Александар Вучић разговарао је са замеником министра спољних послова Руске Федерације Александром Грушком. Још једном је захвалио Русији на подршци коју је пружила Србији поводом Резолуције о Сребреници у Уједињеним нацијама и територијалног интегритета. Вучић је навео да је имао конструктиван разговор са Грушком и да су свеукупни билатерални односи Србије и Русије оцењени као врло добри.

У Бриселу нова рунда дијалога Београда и Приштине на нивоу главних преговарача Петра Петковића и Бесника Бисљимија. Специјални европски изасланик за дијалог Мирослав Лајчак каже да ће се разговарати о конкретним корацима за примену споразума на путу ка нормализацији односа. Амерички амбасадор Кристофер Хил је изјавио да је нормализација односа кључна и да у том процесу помажу и Сједињене Америчке Државе.

Мађарски премијер Виктор Орбан изјавио је, после састанка са украјинским председником Володимиром Зеленским у Кијеву, како је замолио Зеленског да размотри хитан прекид ватре и додао да би то довело до убрзавања мировних преговора с Русијом. Орбан је рекао и да Будимпешта жели да побољша везе са Украјином и да потпише билатерални споразум о сарадњи, али и да учествује у економском развоју те земље. Зеленски је истакао да разговор са Орбаном може да буде база за будуће споразуме између две земље.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић почиње своје учешће на Вимблдону против Чеха Вита Коприве. Меч је на програму око 16 часова и 30 минута. Нешто касније, Ласло Ђере се састаје са Французом Луком Пујом. Директни преноси су на РТС-у.

Уредник емисије Наташа Ракетић
Уредници вести Реља Трајковић и Марица Сердар
Продуцент Љубинка Добриловић

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару