Санира се штета у местима која је погодило невреме

Председница Народне скупштине Ана Брнабић истакла је да је, после јучерашње неуспешне рунде дијалога Београда и Приштне у Бриселу још једном недвосмислено показано да Аљбин Курти не жели дијалог и да нема никакву намеру да примени Бриселски споразум и формира Заједницу српских општина. Народни посланик Милован Дрецун оцењује да Курти користи дијалог како би вршио притисак на Београд да де факто призна лажну државу Косово, без икакве спремности да се постигне компромис. Помоћник америчког државног секретара за европска и евроазијска питања Џејмс О'Брајан изјавио је да Београд и Приштина морају да се посвете решавању проблема под окриљем Европске уније.

У северном делу Косовске Митровице ухапшена је особа српске националности А.В. због наводне "шпијунаже". Одређено му је задржавање од 48 сати, саопштило је Специјално тужилаштво у Приштини. Медији на албанском откривају да се ради о Александру Влајићу, који је првобитно оптужен да је заједно са Дејаном Пантићем, Милуном Миленковићем и Миомиром Вакићем наводно извео терористички напад на канцеларије Општинске изборне комисије у северном делу Митровице.

У Бриселу почиње дводневни самит лидера Европске уније на којем се очекује да ће шефови држава или влада земаља чланица донети одлуку о расподели водећих функција у европским институцијама након избора за Европски парламент. Лидери Уније разговараће између осталог и о рату у Украјини, ситуацији на Блиском истоку, питањима безбедности и одбране и миграцијама.

У бази Ронилачке јединице на Новом Београду обележен је Дан Жандармерије, а министар унутрашњих послова Ивица Дачић најавио је наставак модернизације те јединице. Поручио је припадницима Жандармерије како су уверили грађане да неће посустати у борби против криминала и свих изазова који би могли да угрозе безбедност земље. Дачић је истакао да је улога Жандармерије данас важнија него икада пре.

Успостављено је редовно снабдевање струјом у 15 села у општини Гаџин Хан, коју је током ноћи захватило велико невреме праћено градом, обилном кишом и јаким ветром. Председник општине Милисав Филиповић рекао је за Ер-Те-Ес да је олујни ветар оборио стубове и дрвеће, што је изазвало прекид у снабдевању струјом у селима. Министар за јавна улагања Дарко Глишић изјавио је да сви чија је имовина претрпела штету услед јучерашњег невремена треба да се јаве локалним самоуправама, како би комисије изашле на лице места и утврдиле штету.

Бранислав Недимовић, досадашњи потпредседник Фудбалског савеза Србије, поднео оставку на ту функцију, потврђено је Ер-Те-Ес-у. Са тог места одлази после разочаравајућег наступа нашег тима на турниру, који смо завршили као последњи у групи Ц са два освојена бода и једним постигнутим голом. Медији јављају да би позиције могли да напусте и генерални секретар Јован Шурбатовић и селектор Драган Стојковић.

Уредник емисије Наташа Ракетић
Уредници емисије Реља Трајковић и Ненад Селаковић
Продуцент Срђан Манојловић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару