Читај ми!

ВУЧИЋ: За Косово и Метохију потребно је компромисно решење

За Косово и Метохију потребно је компромисно решење и не може бити једностраног решења према којем Албанци добијају све, а Срби губе све, изјавио је председник Србије Александар Вучић. Он је у интервјуу за швајцарски лист Велтвохе рекао да се у преговарачком процесу стигло близу таквог решења, али да оно није постигнуто, јер Приштина не испуњава своје обавезе. Истакао је да се сада чак и не разговора, иако је Београд увек спреман за дијалог. Указао је на то да Приштина не жели да оснује Заједницу српских општина, што је обавеза из споразума и да је ситуација тешка, али поновио да ће Србија учинити све да буде сачуван мир. Вучић је такође истакао да се дубока повезаност српског народа са Косметом "не може прекинути на начин какав желе људи са Запада".

Договори са Свесрпског сабора доприносе трајној стабилности Републике Српске, изјавио је председник Милорад Додик. Он је истакао да у Српској нико не треба да се брине, већ они који би Српској нанели неке проблеме. Додик је рекао да је захвалан председнику Србије Александру Вучићу на томе што су дуже време радили заједно на тексту декларације и на томе да се одржи један овакав Сабор. Он је нагласио да се сада види да позиција Републике Српске није несхваћена у Србији.

Последњи је дан гласања за чланове новог сазива Европског парламента. Избори се одржавају у свих 27 земаља Европске уније, а биће изабрано 720 посланика. У нашој земљи право гласа има око 100.000 грађана, који имају двојна држављанства - Мађарске или Хрватске. Европски избори завршавају се затварањем последњих биралишта у Италији, где се гласа до 23 часа, после чега се очекују прелиминарни резултати.

Најмање 274 Палестинца је убијено, а око 700 рањено у јучерашњим израелским нападима на избеглички камп Нусеират у централној Гази, саопштило је Министарство здравља Газе. Палестинска управа је тим поводом затражила хитну седницу Савета безбедности Уједињених нација. Десетине хиљада људи окупило се у Тел Авиву, захтевајући да Влада Бењамина Нетањахуа са Хамасом постигне споразум о ослобађању преосталих талаца из Појаса Газе.

Украјина је саопштила да су њене снаге први пут погодиле најсавременији руски ловац Су-57 и то на аеродрому у Русији. Са друге стране, министарство одбране Русије је саопштило да су системи противваздушне одбране протекле ноћи оборили украјински дрон у области Брјанска. Изјаве немачких власти о припремама за рат са Русијом повезане су са потребом да се удовољи Бриселу, Вашингтону и НАТО-у, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Министарство финасија објавило је јавни позив за израду дизајна павиљона Србије за "EXPO 2027". Критеријуми за доделу уговора су цена, квалитет, односно претходно искуство на сличним пројектима, економичност решења и рок за извршење услуге коначног дизајна павиљона. Рок за подношење понуда је 14. јун до поднева.

Медији преносе да је руководство кошаркашке Евролиге послало специјалне позивнице Црвеној звезди, Партизану, као и другим тимовима који немају сталну лиценцу, за учешће у најквалитетнијем европском клупском такмичењу и наредне сезоне. Наводи се да београдски клубови имају рок до следеће недеље да одлуче да ли су спремни да за издвоје милион евра. Борд Евролиге заказан је за следећу недељу.

Уредник емисије Наташа Ракетић
Уредници вести Реља Трајковић и Тина Амић
Продуцент Срђан Манојловић

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару