Читај ми!

Земље Квинте траже од Приштине да преиспирта одлуку о експропријацији на северу КиМ

Амбасаде земаља Квинте, заједно са Канцеларијом Европске уније у Приштини и Мисијом ОЕБС-а у покрајини, изразиле су жаљење због одлуке Приштине да "финализује експропријацију више од 100 парцела земље у општинама са српском већином" на северу покрајине. Наводе како је неопходно да Приштина осигура да експропријација буде у складу са законом и захтевајући да влада модификује постојећи закон и заштити права неалбанских заједница. Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да је та одлука нови напад на приватну имовину Срба.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти спреман једино за терорисање српског народа, посебно на северу Космета, што демонстрира сваког дана својим насилним и једностраним актима. Он је тако реаговао на Куртијеву изјаву да је спреман да преда нацрт статута Заједнице српских општина Уставном суду једино у случају да Београд испуни свој део преузетих обавеза. Петковић напомиње да је Београд све своје обавезе из дијалога применио.

Грађани Европске уније до 9. јуна бирају нови сазив Европског парламента. Избори су званично почели отварањем биралишта у Холандији. Око 370 милиона грађана 27 земаља чланица бира нових 720 посланика Европског парламента. Изборна трка изазива велику пажњу, пре свега зато што се у новом сазиву очекује заокрет удесно.

Церемонији обележавања 80-те годишњице Дана Д у Вер-сир-Меру на северозападу Француске присуствовало је око 2.000 званица, укључујући председника Сједињених Америчких Држава Џозефа Бајдена, француског председника Емануела Макрона, британског краља Чарлса Трећег и британског премијера Ришија Сунака. Британски краљ изјавио је да је та операција представљала почетак ослобођења Европе у Другом светском рату и да су се савезници борили за свет у ком ће доброта бити темељ живота.

Министарство финансија упозорава јавност да су се на друштвеним мрежама појавили лажни позиви за пријаву за доделу новчане помоћи од сто евра, а који имају за циљ крађу података са платних картица грађана. Наглашава се да се да је реч о превари, те упозоравају грађане да не остављају своје личне податке, нити податке о платним картицама.

Кошаркашко првенство Србије, како тренутно стоје ствари, завршиће се на ружан начин. Други финални меч вечитих ривала Партизана и Црвене звезде прекинут је при резултату 57:45 за црно-беле због вређања са трибина. Звезда је одбила да игра због вређања, а Партизан није хтео да настави без навијача. На крају, очекује се да ће службена победа 20:0 бити додељена црвено-белима, који су се у једном тренутку вратили на терен.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Марица Сердар и Реља Трајковић.

Продуцент Љубинка Добриловић.


 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару