Читај ми!

Вучић: Београдски избори би могли бити 28. априла или 5. маја

Председник Александар Вучић обишао је Војнотехнички институт у Жаркову, где се упознао са степеном реализације нових развојних пројеката. Током обиласка показано је више модела дронова самоубица, а председник је најавио да припадници Војске Србије могу да очекују наставак повећања плата. Вучић је замолио да се убрза развојбеспилотних летелица и нагласио да ће држава уложити још више новца како би се још више људи ангажовало, а летелице појавиле у арсеналу Војске Србије до краја године. Вучић је изјавио да је трка у наоружавању кренула пре годину и по дана и да је због тога важна домаћа производња. Како је истакао, Србија извози "све што стигне" од оружја и додао да ће домаће фабрике наменске индустрије морати пет пута да повећају производњу ракета у наредних пет година.

Говорећи о ситуацији на Космету, председник Вучић је нагласио да Србија има право да финансира своје обавезе на Косову и Метохији у динарима, чак и према немачко-француском споразуму. Коментарисао је и београдске изборе, за које је рекао да они могу да буду 28. априла или на Васкрс 5. маја. Како је истакао, ако председник скупштине буде изабран 11. 12. или 13. марта, избори морају да буду до 11. или 12. маја.

Премијерка Ана Брнабић састала се са амбасадорима земаља Квинте и амбасадором Европске уније у Србији, и упознала их са свиме што је до сада урађено на примени препорука ОДИР-а за унапређење изборног процеса. Истакла је да су две препоруке већ испуњене, као и да је мисија те организације позвана да посматра и нове београдске изборе. Амбасадорима је захвалила на одличној сарадњи претходнх година. Изразила је наду да ће се добра сарадња наставити и у будућности, са наредном Владом, као и са њом лично.

Срби који су и ове године на Заушнице посетили гробове својих најмилијих у јужном делу Косовске Митровице, кажу да сваке године на гробљу на којем је много споменика порушено и оштећено, затичу све горе стање. Гробове најмилијих посетили су и преостали Срби у Приштини. Свештеник Станиша Арсић поново је апеловао на све који имају своје сроднике сахрањене у Приштини да дођу, како је рекао, бар на задушнице.

Израелске снаге погодиле су једну од највиших стамбених зграда у Рафи, на југу Појаса Газе, потврдили су житељи тог града и изразили стрепњу да је то најава неминовне израелске инвазије. Турски председник Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да су дешавања у Појасу Газе прешла сваки праг толеранције и подсетио да је Анкара, од почетка израелских напада на Газу, послала око 40.000 тона хуманитарне помоћи у ту област.

Настављају се сукоби у Украјини. На новој седници Савета безбедности, високи званичник Уједињених нација Калед Киари навео је да је у протекле две недеље забележено јачање руских напада на цивиле у целој Украјини, али и украјинских напада унутар Русије.

Фудбалери Црвене звезде и Партизана одиграће 172-ги "вечити дерби" у оквиру 24-ог кола Суперлиге. Утакмица на стадиону Рајко Митић почиње у 17 часова, уз пренос на нашем програму.

Уредник емисије Наташа Ракетић

Уредници вести Реља Трајковић и Тина Амић

Продуцент Бојана Туфегџић


 

 

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару