Читај ми!

Нови избори за Скупшину Београда

Председништво Српске напредне странке изјаснило се за одржавање нових избора за Скупштину града Београда. Седници Председништва СНС-а, која је трајала око сат и по, присуствовали су председник странке Милош Вучевић, као и чланови Председништва. Председник Србије и бивши дугогодишњи председник напредне странке Александар Вучић саветовао је раније данас Председништво странке да се "иде на нове изборе".

Од Србије се очекују три ствари - прва је признање самопроглашене независности Косова и Метохије и одрицање од подршке Републици Српској, друга је увођење санкција Русији и заузимање антикинеског става, а трећа је успостављање "марионетског режима" у Србији, изјавио је, обраћајући се нацији, председник Александар Вучић. Он је истакао да се ситуација у вези са динаром није поправила, упркос покушајима међународних представника да помогну. Поручио је да српски народ на Косову и Метохији нећемо оставити на цедилу и да ће они добијати своје плате и пензије.

На притиске треба да рачуна нова Влада за коју је раније најавио да ће бити формирана до краја марта. Вучић каже да наставља разговоре са изборним листама, а идуће недеље очекује да парламентарна већина саопшти име мандатара. Говорећи о економији председник је најавио да ће просечна плата у Србији у марту премашити 855 евра, а да је процена за инфлацију у фебруару 5,5 одсто.

Министар спољних послова Ивица Дачић поручио је на Анталијском дипломатском форуму да ће све земље Западног Балкана имати подршку Србије у интеграцијама ка Европској унији, али да од њих очекује поштовање нашег територијалног интегритета. Он је, на панелу под називом "Изазови и прилике на Западном Балкану", подсетио да је Србија покренула иницијативу Отворени Балкан и додао како сматра да су такве иницијативе важне и конструктивне, али да их не треба политизовати.

У серији израелских напада током ноћи и јутра погинуло је на десетине цивила широм Појаса Газе. Египатски безбедности извори наводе да би преговори о прекиду ватре требало да буду настављени сутра у Каиру. Додају да су се стране договориле о трајању примирја у Гази, пуштању талаца и затвореника, али да недостаје сагласност о повлачењу израелских снага из северног дела Појаса Газе и повратку Палестинаца. Израелска војска извела је напад на возило у јужном Либану и тврди да је циљала оперативце дивизије Имам Хосеин, иранске милиције која делује уз Хезболах.

Украјински званичници саопштавају да су руске снаге током ноћи извеле још један напад дроновима на Одесу и да су страдале најмање две особе. Са друге стране, руска Федерална служба безбедности тврди да су пронашли експлозивну направу у аутомобилу који је покушавао да уђе на Крим. У Санкт Петербургу, ођекнула је снажна експлозија, након што се дрон срушио на стамбену зграду. Нема повређених.

Вечерас је велико финале "Песме за Евровизију", наступиће 16 такмичара. Најбоља песма по гласовима публике и стручног жирија, представљаће Србију на Песми Евровизије у Малмеу. Пренос финалне вечери од 21 час можете пратити на Првом програму Радио Београда.

У регионалној АБА лиги данас ће српски дерби у Железнику играти ФМП и Борац из Чачка. Утакмица почиње у 19 часова.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић
Уредници вести: Ирена Јеловац и Тина Амић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару