Читај ми!

У Тирани самит Украјина - Југоисточна Европа

Извештај Канцеларије ОЕБС-а за демократске институције и људска права о изборима у Србији коначно ставља тачку на све лажи и бесмислице о изборима у нашој земљи, оценила је премијерка Ана Брнабић. У обраћању медијима, навела је да је извештај неупоредиво објективнији од извештаја других посматрачких мисија које су искористиле да воде политичку кампању против Србије. Брнабићева је најавила да ће Влада наставити да ради са том канцеларијом ОЕБС-а на примени свих препорука те организације.

У Тирани се одржава први самит Украјина - Југоисточна Европа, на којем учествује и председник Александар Вучић. На крају самита биће усвојена Декларација, чији текст још није усаглашен. Председник Александар Вучић изјавио је да има више предлога за текст декларације, али да је сигурно да ће се Србија држати начела и принципа које је Савет за безбедност Србије усвојио пре две године.

Грађани Звечана и Штрпца окупили су се како би указали на све тежу ситуацију са подизањем новца који не успевају да подигну, због одлуке
Приштине да забрани употребу динара на Косову и Метохији. Позвали су међународну заједницу да реагује и обезбеди нормалан живот Србима на тим просторима.

Украјинска противваздушна одбрана оборила је, тврди Кијев свих 10 дронова које је ноћас лансирала Русија. Окршаји трају дуж целе линије
фронта, а на дипломатском нивоу воде се другачије борбе - Москва поручује како се чини да званични Париз није свестан шта поручује поводом наговештаја могућности слања војске НАТО-а у Украјину. Реагују и чланице НАТО-а, које нису сагласне са идејом о слању трупа у Украјину.

Након што је пронађен нож код ученика Основне школе "Владислав Рибникар", родитељи и ученици окупили су се испред улаза школе, како би одржали својеврсни јавни час. Окупљенима се придружила и књижевница Јасминка Петровић. Веран Матић, председник Фонда Бе92, рекао је за РТС да је јавни час заправо протест због најновијег инцидента.

Душан Лајовић пласирао се у осмину финала турнира у Акапулку, пошто је јутрос у првом колу победио Мексиканца Мендеза са 2:0. Лајовић ће у наредној рунди играти против Норвежанина Каспера Руда.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић
Уредници вести: Владимир Михајловић и Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару