Читај ми!

Министарство спољних послова упутило протестну ноту Амбасади Хрватске

Министарство спољних послова Србије упутило је протестну ноту Хрватској поводом, како је саопштено, неприхватљиве изјаве хрватског шефа дипломатије Гордана Грлић-Радмана. Министарство указује да такве изјаве представљају даљи наставак изградње атмосфере мржње према Србији и српском народу и нарушавају заједничку политику промовисања мира и стабилности у региону. Министарство очекује да ће се представници Хрватске у наступајућем периоду уздржати од изјава које представљају мешање у унутрашње ствари Србије, пише у протестној ноти. Подсетимо, Грлић Радман је рекао да су једно грађани Србије, а друго Вучић и његова политика која, како је навео, мора да одлучи ,,на којој ће столици да седи".

Делегација Београда предвођена директором Канцеларије за Косово и Метохију Петром Петковићем учествоваће у новој рунди дијалога у Бриселу заказаној за уторак 27. фебруар, сазнаје Тан‌југ. Делегација путује на позив специјалног изасланика Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака. Он је позвао Београд и Приштину како би у оквиру дијалога разговарали о једностраној уредби о укидању динарског платног промета на Космету.

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да ће се у Београду највероватније ићи на нове, а не поновљене изборе, пошто засад, нико није успео да обезбеди довољну већину у градској скупштини. Рекла је и да би за функционисање градске власти за СНС било ризично да уђе у коалицију са делом одборника из листе "Ми-глас из народа" у којој је Бранимир Несторовић. Подсетила је да је на изборима 17. децембра било више од 5 и по хиљада посматрача, од којих 450 међународних и додала "да ни један једини глас није покраден", као и да никада неће прихватити међународну истрагу.

Репрезентивац Србије, MMA борац и освајач бронзане медаље на Светском првенству Стефан Савић трагично је преминуо у ноћи између суботе и недеље. Медији су пренели да је Савић пронађен у ширем центру Београда са убодном раном у пределу груди. Хитно је превезен у Ургентни центар, али је услед задобијених повреда преминуо. Како наводи MMA Савез Србије, његов неизмерни таленат, радна етика, али и доброта, љубазност и спортски дух, чине неизбрисив траг у српском спорту.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Ирена Јеловац и Марица Сердар

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару