Читај ми!

Вучић за Тас о неувођењу санкција Русији

Председник Александар Вучић је у интервјуу за агенцију ТАС изјавио како намерава да задржи независну политику и да не уведе санкције Русији, упркос великом притиску Запада. "То смо успели две године. Да ли ћемо то наставити да радимо - не знам, али се надам", нагласио је Вучић у интервјуу генералном директору ТАС-а Андреју Кондрашову. Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да се на Београд врши невиђени притисак поводом односа с Москвом и да то није повезано ни са чијом смрћу, па ни са смрћу опозиционог политичара Алексеја Наваљног.

У Појасу Газе нема мира. Сукоби израелске војске и Хамаса воде се широм енклаве. Израел је наредио нову евакуацију из делова града Газе, преноси АП. Савет безбедности гласаће данас о резолуцији о привременом прекиду ватре у Појасу Газе. Јужна Африка је затражила од Међународног суда правде у Хагу да заузме став да је израелска окупација палестинских територија илегална, јер би то помогло да се дође до решења сукоба.

У Украјини се борбе воде дуж целе линије фронта. На удару руских снага су Харков, Дњепропетровск и Кременчуг. Москва наводи да је оборила дронове изнад Брјанске области. Украјинске снаге гранатирале су Доњецк. Кијев саопштава да је ситуација на фронту веома тешка и да руске снаге напредују због недостатка помоћи са Запада. Европска унија продужила је за још годину дана санкције Русији, које су уведене због рата у Украјини, објавио је службени гласник Уније.

Три особе су погинуле, а 12 је повређено, међу којима и возач осумњичен за кријумчарење илегалних миграната, у саобраћајној несрећи на путу Прешево-Бујановац, код села Алиђерце. До несреће је дошло синоћ око 23 часа када је осумњичени Р.Р из села Црнотинце обављао транзит 14 илегалних миграната из афричко-азијских земаља и услед неприлагођене брзине слетео са пута. Утврђено је да је возилом управљао без возачке дозволе. Према осумњиченом је наложено задржавање до 48 сати и биће приведен дежурном јавном тужиоцу Вишег јавног тужилаштва у Врању, због кривичних дела "тешко дело против безбедности јавног саобраћаја и недозвољени прелаз државне границе и кријумчарење људи".

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Владимир Михајловић и Марица Сердар

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару