Читај ми!

Приштина на Јарињу стопирала још једну пошиљку са динарима

На административном прелазу Јариње по други пут је забрањен пролазак још једне пошиљке динара за исплату плата, пензија и социјалних давања за Србе и друге неалбанске становнике на Косова и Метохије. Како је саопштио директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, Приштина је још једном јасно поручила да је такозвани прелазни период чиста лаж и да је све време у току операционализација одлуке о забрани динара.

Гувернерка Народне банке Јоргованка Табаковић назвала је „насиљем" меру приштинских власти о забрани динара у платном промету. Она је рекла да је - за разлику од других пензионера - пензионерима на Косову и Метохији укинуто право да пензије примају у валути у којој желе.

Поводом сутрашњег Дана државности, председник Александар Вучић примио је честитке бројних светских званичника, међу којима су амерички председник Џозеф Бајден, руски председник Владимир Путин, кинески председник Си Ђин Пинг.
Сједињене Државе снажно подржавају настојања Србије да приступи Европској унији. Договор о нормализацији односа с Приштином представља кључни корак ка мирнијој и успешнијој будућности Србије, региона и Европе, навео је амерички председник Џозеф Бајден. Руски председник Владимир Путин је у честитики написао како је уверен да ћемо и даље свестрано јачати руско-српско стратешко партнерство и развијати сарадњу у различитим областима. Си Ђин Пинг је истакао да се међународни положај и утицај Србије стално унапређују, као и односи Београда и Пекинга. Председник Републилке Српске Милорад Додик поручио да је снажна и просперитетна Србија од велике важности за мир, стабилност и напредак.

У Појасу Газе настављени су сукоби израелске војске и Хамаса. Најјачи израелски удари су на југу енклаве - у Кан Јунису и Рафи, где је смештено више од милион расељених. Палестински председник Махмуд Абас позвао је Хамас да што пре постигне споразум о примирју и размени талаца, како би се избегао напад на Рафу који би довео до више хиљада жртава, преноси Ал Џазира. Светска здравствена организација је упозорила да би израелска војна офанзива у јужној Гази изазвала "несагледиву катастрофу" и гурнула здравствени систем енклаве blizze ивици колапса.

Од 15 часова, на пумпама у Србији литар евро дизела коштаће 205, а литар бензина биће 184 динара. Тиме ће и и дизел и бензин поскупети за по три динара. Нове цене горива ове недеље су стигле раније због предстојећих празника, и биће на снази до следећег петка, 24. фебруара.

Пред предстојеће празнике надлежни апелују да се обрати посебна пажња због повећаног обима саобраћаја. Позивају возаче да брзину кретања прилагоде стању пута, ограничењу брзине, као и да буду стрпљиви.

У Нишу почиње Куп Радивоја Кораћа. Од 17 часова играју Борац и Чачак, а од 20 Црвена звезда и Еф-Ем-Пе.

Уредник емисије Наташа Ракетић.
Уредници вести Владимир Михајловић и Ирена Јеловац.
Продуцент Ђорђе Радосављевић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару