Држава уводи више одговорности за акушере

Председник Србије Александар Вучић примио је Марицу Михајловић из Сремске Митровице, чија је беба после порођаја преминула, након чега је она оптужила гинеколога за акушерско насиље. Вучић је захвалио Марици на храбрости. Истакао је да ће држава помоћи њеној породици и најавио да ће бити установљена нова правила и више одговорности за акушере. Без напретка у дијалогу Београда и Приштине, који се води уз посредовање Брисела, нема ни напретка у процесу приступања Европској унији, поручио је портпарол Уније Петер Стано. Навео је да су дијалог и евроинтеграције део истог процеса, односно да су неизбежно повезани и неодвојиви. Ако је забележен напредак с једне стране, истакао је Стано - то ће се одразити на процес приступања те стране.

Руски председник Владимир Путин стигао је у Калињинград, јавља агенција РИА Новости. Састаће се с регионалним гувернером и са студентима тамошњег универзитета. Такође се наводи да ће Путин званично отворити фабрику за производњу соларних батерија. Калињинград је руска ексклава на Балтичком мору, између Пољске и Литваније - чланица НАТО-а. Близу Калињинграда је и кључни коридор Сувалки, смештен на граници између Литваније и Пољске, између Москви савезничке Белорусије и руске ексклаве, која се сматра "Ахиловом петом НАТО-а".

На месту пада руског транспортног авиона Иљушин-76 у Белгородској области који је превозио 65 украјинских заробљеника на размену, пронађене су црне кутије које су већ предате истражитељима. Поводом пада тог авиона заказана је седница Савета безбедности Уједињених нација.

Русија, Иран и Турска веома су забринути због хуманитарне ситуације у Гази и позвали су на хитан прекид ватре, у заједничкој декларацији усвојеној на 21. међународном састанку у Астани. У декларацији се позивају на примену резолуције Генералне скупштине Уједињених нација из прошле године и траже од свих страна да поштују међународно право.

Просечна зарада без пореза и доприноса за новембар прошле године износила је 89.956 динара, објавио је Републички завод за статистику. Медијална нето зарада за исти месец била је 69.088 динара, што значи да је 50 одсто запослених остварило зараду до наведеног износа.

Радио-телевизија Србије саопштила је да је свих 28 композиција које учествују на фестивалу "Песма за Евровизију 2024" доступно на званичном Јутјуб каналу "Ер-Те-Ес Песма Евровизије". Полуфинала су 27. и 29. фебруара, а финале 2. марта. Песма која буде најбоља по гласовима публике и стручног жирија представљаће Србију на Песми Евровизије у Малмеу.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Реља Трајковић и Ненад Селаковић.

Продуцент Светлана Стевановић.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару