Ново тровање радника у Алексинцу

У фабрици ,,Магна'' у Алексинцу ново тровање радника. Група од 57 радника јавила се ноћас Хитној помоћи са сличним симптомима као и претходног дана. У алексиначкој болници је задржано четворо радника, сви су у стабилном стању.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић рекао је за ЕР-ТЕ-ЕС да је покушај укидања платног промета један од најтежих једностраних потеза премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија и Приштине, чији је циљ егзодус српског народа. Када хоћете неком да укинете плате, пензије, студентске стипендије, јасно је
да желите да се обрачунате са српским народом, казао је Петковић. Истакао је да Београд предузима све мере како би заштитио српски народ у покрајини.

Европска комисија и даље анализира одлуку Приштине о прекиду промета свих валута осим евра и тражи појашњења тим поводом, изјавио је портпарол Комисије Петер Стано. Он је истакао да се од Београда и Приштине очекује да избегавају некоординисане акције, које не иду у прилог нормализацији односа. Апеловао је на обе стране да се овом темом
позабаве у оквиру дијалога који се води уз посредовање Европске Уније.

Након Косовске Митровице и Лепосавића, почело је потписивање петиције и за смену председника општина Звечан и Зубин Поток. На местима за потписивање примећен је већи број грађана. Петиција ће бити потписивана наредних дана, док не буде обезбеђено 20 одсто потписа грађана с правом гласа.

У израелском ваздушном нападу у згради у близини болнице Ел Шифа у Гази убијено је најмање 12 људи. Медији преносе да су у току покушаји спасавања људи заробљених испод рушевина. У северној Гази убијено је неколико оперативаца Хамаса, а гранатирано је о складиште оружја у централној Гази.

Председник Александар Вучић најавио је да ће сутра у 18  часова, у Палати Србија, представити план "Србија 2027-е - скок у будућност". Вучић је на Инстраграму навео да се  предвиђа - подизање животног стандарда грађана, убрзана модернирзација земље и развој инфраструктуре.

Максималне малопродајне цене дизела и бензина су за два динара више у наредних седам дана. Литар дизела кошта 196 динара, а литар бензина 176 динара. Нове цене горива објављују се сваког петка и важе до наредног петка у 15 часова.

Богојављенско пливање за Часни крст одржано је и ове године на Ади Циганлији, а први је допливао припадник Жандармерије Никола Трајковић. Такмичење су пратили грађани, свештенство, почасни вод Жандармерије,
као и вод кадета Војне академије. Пре пливања за Часни крст, у Храму Светог Ђорђа на Бановом брду служена је Света богојављенска литургија, а потом је организована свечана литија на којој су припадници Жандармерије носили Јерусалимски крст.

Новак Ђоковић се пласирао у 4-то коло првог гренд слема у години. Победио је Аргентинца Томаса Ечеверија са 3:0, по сетовима 6:3, 6:3, 7:6.

Кошаркаши Партизана састаће се вечерас с Панатинаикосом у 22-ом колу Евролиге. Меч у Атини заказан је за 20 часова и 15 минута.

Уредник и водитељ Мирослав Војводић.

Уредници вести Ирена Јеловац и Тина Амић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару