Читај ми!

Припреме за дочек Нове године

Широм Србије у току су последње припреме за дочек 2024. године. Многи градови и општине спремили су програме за дочек Нове године на градским трговима. Иако је то до сада била пракса, неће бити великих поноћних ватромета, пошто су прихваћене сугестије друштава за заштиту животиња и удружења грађана да се од ватромета одустане. У српским срединама на Косову и Метохији неће бити организованог дочека, па ће већина грађана 2024. годину дочекати у својим домовима и угоститељским објектима.

Нову 2024. годину први су дочекали становници пацифичке острвске државе Кирибати. Нова година стиже на Нови Зеланд, а потом ће је дочекати Аустралија, Јапан, Северена и Јужна Кореја. Следе Кина, Малезија, Сингапур и Хонгконг, а Нову годину последњи дочекују Америчка Самоа, Хаваји и острво Хауланд.

Поновљени републички избори на 35 бирачких места и на три за одборнике Скупштине града Београда протекли су у најбољем реду, изјавио је председник Републичке изборне комисије Владимир Димитријевић. РИК је одбио 16 приговора коалиције "Србија против насиља'' у вези са наводним неправилностима на изборима 17. децембра. На осам бирачких места у пет општина биће поновљено гласање на изборима за народне посланике 2. јануара.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће се изборни процес окончати у наредних десет до 12 дана и најавио да ће разговарати са свим листама. Гостујући на телевизији Прва, истакао је да формирање власти у Београду зависи од листе Бранимира Несторовића и да ће, уколико он то буде хтео, бити нових избора. Вучић је такође поручио да је тешко да ће Ана Брнабић остати премијерка. Председник је упозорио и да ће притисци на Србију са Запада због Косова бити најјачи у јануару и фебруару.

Број погинулих у украјинском нападу на Белгород повећан је на 24, саопштиле су градске власти. Повређено је више од 100 људи. Руско Министарство одбране тврди да је Украјина у нападу на Белгород употребила забрањену касетну муницију и истиче да напад неће проћи без последица. Министарство одбране Русије саопштило је да је Русија током ноћи напала "центре за доношење одлука" и војне објекте у Харкову у знак одмазде за јучерашње украјинско бомбардовање Белгорода.

Уредник и водитељ:Слободан Петровић.
Уредници вести: Реља Трајковић и Марица Сердар.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару