Читај ми!

Златне лопте за Пиксија, Александра Митровића и Виолету Словић

На снази је изборна тишина пред сутрашње понављање избора на више од 30 бирачких места у Србији. Истог дана гласаће се и на три бирачка места за Скупштину Београда. Сутра, од седам до 20 часова, право гласа имаће око 12.000 бирача.

Канцеларија за Косово и Метохију наводи да су такозване општинске власти Северне Митровице данас - без најаве, јавне расправе или било какве консултације с грађанима - доделиле велику парцелу општинске земље такозваном МУП-у Косова. Власт Аљбина Куртија учинила је нови корак ка милитаризацији и окупацији севера Косова и Метохије, како би још више отежала живот Срба и направила ново полицијско утврђење на северу, упозорава Канцеларија. Истичу да су о том потезу Приштине обавестили све међународне званичнике и да очекују њихову ургентну реакцију.

Српска листа осудила је поступак власти у Приштини и саопштила да ће због те нелегалне одлуке затражити хитан састанак с представницима међународне заједнице, пре свега с амбасадорима Квинте и Европске уније. Од њих ће захтевати најхитнију реакцију поводом намере Приштине да изазове нове тензије и угрози мир и сигурност грађана. Додаје се да ће захтевати да на састанку присуствују и представници КФОР-а и Еулекса.

Жестоки удари израелских снага широм Појаса Газе се настављају, а све чешће нападају и Западну обалу. Од 7-ог октобра у израелским нападима на Појас Газе убијено је више од 21.500 Палестинаца, а рањено скоро 56 хиљада људи, саопштило је Министарство здравља у Гази. Уједињени Арапски Емирати траже да се данас одржи хитан састанак Савета безбедности Уједињених нација о кризи на Блиском истоку.

У једном од најмасовнијих руских напада широм Украјине - са 158 дронова и ракета - погинуло је најмање 16 Украјинаца, а рањено је више од 90 људи. Струје нема у 4 региона. Руски ракетни напад показао је да разговора о примирју с Москвом не може бити, саопштава украјинско министарство спољних послова. Поново су позвали међународну заједницу да помогне да се сукоб оконча. Украјинци гранатирају Доњецк, Горловку и регион Запорожја.

Дизел и бензин ће се наредних седам дана продавати по истој цени као и ове недеље. То значи да ће до петог јануара литар дизела коштати 195, а литар бензина 175 динара.

Електропривреда Србије доставила је и преосталих 150 хиљада рачуна "Пошти Србије", чиме је завршена достава свих рачуна за новембар. Грађани који нису добили рачун на кућну адресу попуст за редовно плаћање могу остварити уплатом износа са октобарског рачуна до 30-ог децембра, кажу у ЕПС-у. Уплате још нису могуће на благајнама ЕПС-а и на порталу "Увид у рачун".

Фудбалски савез Србије доделио је традиционалне награде најбољима у овој години. "Златне лопте" су добили Драган Стојковић за најбољег тренера, најбољи фудбалер је Александар Митровић, док је фудбалерка Виолета Словић проглашена најбољом играчицом.

Уредник емисије Наташа Ракетић.
Уредници вести Владимир Михајловић и Ненад Селаковић.
Продуцнет Бојана Туфегџић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару