Читај ми!

До краја ове године двоструко нижа инфлација него у децембру прошле године

У Србији је изборна тишина пред понављање избора у суботу, 30-ог децембра, на 34 бирачка места. Истог дана, гласаће се и на 3 бирачка места за Скупштину града Београда пошто је на два места гласање поништено, а на једном није било могуће утврдити резултат.

У 2023-ој години настављен је пад инфлације и она ће до краја године бити на двоструко нижем нивоу него у децембру 2022-ге. Одржана је релативна стабилност динара према евру, а бруто девизне резерве износе 24,5 милијарди евра и највеће су до сада, објавила је Народна банка Србије. Наведено је и да је количина злата у девизним резервама увећана на 40 тона, што додатно утиче на стабилност монетарне политике Србије.

Израел је позвао становнике многих делова централне Газе да се хитно евакуишу. Исторемено, Тел Авив је најавио четворосатну обуставу ватре у једном делу Газе да би се доставила хуманитарна помоћ. Светска здравствена организација поново је позвала међународну заједницу да предузме хитне кораке ради превазилажења озбиљне опасности с којом се суочава палестинско становништво.

Руске снаге активирале су противваздушни систем и обориле дрон који је летео изнад Црног мора ка Севастопољу. Бела куц́а је одобрила још једну траншу америчке војне помоц́и Украјини у вредности од око 250 милиона долара. То је за сада последња помоћ Сједињених Држава Украјини. Русија очекује да се сви циљеви специјалне војне операције спроведу, а шеф руске дипломатије Лавров тврди како је политика наношења стратешког пораза Русији потпуно пропала.

У Вишем суду у Београду је сведочењем родитеља убијених ђака Основне школе "Владислав Рибникар" настављено суђење у парничном поступку против породице Кецмановић, односно мајке, оца и дечака који је у поменутој школи извршио масакр. У судници је присутан велики број медија и пријатеља породица убијене деце. Тужбу у овом спору за накнаду штете поднело је укупно 27 чланова породица жртава.

Пријављивање за туристичке ваучере у вредности од 10 хиљада динара почиње 15-ог јануара, одлучила је Влада Србије. Крајњи рок за њихово коришћење је 20-ти новембар наредне године.

Уредник емисије Наташа Ракетић.
Уредници вести Владимир Михајловић и Ирена Јеловац.
Продуцент Светлана Стевановић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару