Читај ми!

Идентификоване жртве масакра у Чешкој, нема српских држављана

Чешка полиција идентификовала је свих 14 жртава јучерашње пуцњаве на Факултету уметности Карловог универзитета у Прагу. Повређено је 25 људи, од којих је 10 у тешком стању. Међу повређенима је троје страних држављана. Нападач је 24-годишњи студент Давид Козак, који је легално поседовао ватрено оружје и није имао кривични досије. Потврђено је да је Козак извршио самоубиство, а полиција сумња да је одговоран и за убиство мушкарца и бебе у Клановицама прошле недеље. Сутра је у Чешкој Дан жалости.

Председник Александар Вучић саопштио је да је имао први постизборни разговор с председником Социјалистичке партије Србије Ивицом Дачићем о важним темама за будућност наше земље. Вучић је најавио да ће на Дачићев захтев разговори бити настављени.

Амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији Кристофер Хил изјавио је да се влада те земље радује наставку сарадње с Владом Србије у питањима која су од обостраног интереса. У видео-објави на платформи Икс, Хил је прецизирао да сарадња укључује регионална питања, али и жељу Србије да постане део породице западних народа. Према његовим речима, за то је неопходно да Србија, између осталог, оствари напредак у владавини права.

Израел је наставио да бомбардује положаје Хамаса у Појасу Газе. Војска је позвала становнике града Буреија, у централној Гази, да се евакуишу због ширења копнене офанзиве. Израелски борбени авиони извели су ваздушне нападе и на низ локација Хезболаха у Либану као одговор на јутрошњу ракетну ватру на северни део Израела. На мети су биле војне базе у којима су деловали чланови Хезболаха. Сједињене Америчке Државе најавиле су да ће подржати резолуцију Савета безбедности Уједињених нација у којој је предвиђено да достављање хуманитарне помоћи буде приоритет. Европска комисија је усвојила пакет помоћи палестинским властима од 118 милиона евра.

Руске снаге лансирале су десетине дронова, највише ка Кијеву, и већина је оборена, саопштила је украјинска војска. Руска противваздухопловна одбрана оборила је две украјинске беспилотне летелице изнад Брјанске области. Приступање Украјине Европској унији поткопаће цео паневропски систем тог блока и довести до његовог колапса, оценио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

На пумпама у Србији литар евродизела ће у наредних недељу дана коштати 195 динара, док ће литар бензина бити 175 динара. Цена дизела је остала непромењена, а бензин је два динара скупљи.

Владан Милојевић је и званично други пут промовисан у тренера фудбалера Црвене звезде. Он је дошао на место Израелца Барака Бахара, који је смењен после пораза у вечитом дербију и елининације из Лиге шампиона. Милојевић је од 2017-те до 2019-те године са Звездом освојио две титуле у Суперлиги и, после 10 година, увео клуб у Лигу Европе, а потом два пута у Лигу шампиона.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Ненад Селаковић и Марица Сердар.

Продуцент Светлана Стевановић.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару