Читај ми!

Истиче рок за подношење приговора на парламентарне изборе

Вечерас истиче рок за подношење приговора на парламентарне изборе. Републичка изборна комисија објашњава да ће, уколико буде понављања избора на неким бирачким местима, то бити у року од десет дана од доношења решења о понављању. По завршетку свих изборних радњи, могу се очекивати коначни резултати. На основу, 98,9 одсто обрађених бирачких места, цензус су прешле листе "Србија не сме да стане", "Србија против насиља", коалиција око Социјалистичке партије Србије, Нада, и "Ми-Глас из народа". У парламент ће ући и пет мањинских листа.

Известилац Европског парламента за Србију Владимир Билчик изјавио је да избори у Србији још нису готови и да свака примедба на регуларност мора темељно да се провери. Он је за Тањуг рекао како верује да ће релевантне власти, посебно у Београду, испратити све примедбе и предузети адекватне мере у складу са процедурама и мерама, ако треба негде и да се понове избори. Потребно је поверење на свим нивоима, и републичком и локалном, оценио је Билчик. Известилац је додао како је битно да нови српски парламент и влада прате препоруке свих посматрачких мисија, али и примедбе, као и цео извештај ОЕБС-а, који ће бити објављен наредних недеља.

У Каиру су у току су интензивни преговори, уз посредовање Катара и Египта, о новој хуманираној паузи у Појасу Газе према којем би Хамас пустио неке таоце у замену да Израел ослободи палестинске затворенике, јавио је Ројтерс. У најновијим нападима израелске војске на Појас Газе погинуло је 20 људи, тврде палестинске власти. Воде се и уличне борбе с Хамасом.

У Београду је ухапшено шест особа због прања новца. Они се терете да су - као криминална група - новац стечен криминалном делатношћу улагали у куповину некретнина и тако га уводили у легалне токове. Сумња се да су покрали бившег енглеског фудбалског репрезентативца Френка Лампарда, ћерку бившег власника Формуле 1 Тамару Еклстон и друге. Двоје осумњичених тренутно је недоступно државним органима и они се налазе ван Србије. У току су претреси на више локација. Акција је спроведена у сарадњи са полицијским службама Велике Британије.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Ненад Селаковић и Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару