Читај ми!

Снажан земљотрес у Кини - погинуло 126 људи

Према најновијим подацима Републичке изборне комисије, на основу 98,46 одсто обрађених бирачких места, највише гласова на парламентарним изборима освојила је листа "Александар Вучић - Србија не сме да стане" - 46,67 одсто, листа "Србија против насиља" има 23,63 одсто гласова, листа "Ивица Дачић - премијер" 6,57, коалиција НАДА 5,04, и листа "Ми - глас из народа" 4,7 одсто гласова.

Полиција је саопштила да су две особе ухапшене због сумње да су синоћ учествовале у инцидентима испред зграде Републичке изборне комисије. Сумња се да је 20-годишњи Д. М. из Јагодине спречавао чланове комисије да напусте зграду РИК-а, а потом и одгурнуо директора Републичког завода за статистику Миладина Ковачевића. Други ухапшени, 19-годишњи И. К. из Београда је, како се сумња, бацао чврсте предмете, покушавао да уклони заштитну ограду, вређао полицајце, а потом одгурнуо полицијског службеника.

Министарство спољних послова Кине је - у име кинеског руководства - честитало председнику Александру Вучићу успешно одржане парламентарне и локалне изборе, као и победу коалиције "Србија не сме да стане". Кина придаје велики значај развоју односа и сарадњи са Србијом на учвршћивању међусобног политичког поверења и унапређењу свеобухватног
стратешког партнерства двеју земаља, наводи се у честитки.

После подметања пожара у кући повратничке породице Павловић код Пећи, Канцеларија за Косово и Метохију захтева од међународних снага да појачају присуство у већински српским срединама. Постоје сумње да је пожар подметнут, пошто се породица месецима суочава с притисцима да имање прода локалном Албанцу, наводи се у саопштењу Канцеларије.

У земљотресу који је погодио југозапад Кине, покрајину Гансу, погинуло је најмање 126 особа, а више стотина људи је повређено. У току је потрага за преживелима. Нема струје ни воде. Температура је минус 13 степени.

На југу Појаса Газе у ваздушним ударима израелских снага погинуло је најмање 20 људи, док је у нападима на избеглички камп Џабалија, у северној Гази, убијено најмање 10 Палестинаца. Болница на северу Газе Камал Адвин више не ради, а пацијенти су евакуисани, саопштила је Светска здравствена организација. Израел тврди да је у нападу на југу Газе убијен главни човек Хамаса за новчане трансакције. Савет безбедности Уједињених нација данас ће гласати о нацрту резолуције
којом се позива на "одрживи прекид ватре".

У Украјини су настављени сукоби и рат дроновима. Председник Русије Владимир Путин рекао је да та земља повећава нуклеарни арсенал и држи стратешке снаге на највишем нивоу борбене готовости док западне земље воде хибридни рат против Москве. Путин је нагласио да ће специјална војна операција у Украјини бити настављена.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Ненад Селаковић и Ирена Јеловац.

Продуцент Љубинка Добриловић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару