Мозаик времена

Овонедељну борбу против пилећег памћења "отвара" Слободан Милошевић. Чућете шта је говорио, када је, 20. априла 1987. (беше понедељак) био у Косову Пољу, у дворишту основне школе. Братство и јединство је било као зеница ока, а ми смо били другови и другарице.

Амерички свемирски брод "Аполо 16" спустио се на Месечеву површину 20. априла 1972. године.

А на планети Земљи, такође 20. априла 1960., у граду Београду одржан је Пети конгрес ССРНЈ. На конгресу се говорило по правилима игре тога времена.

По кључу и читај како је написано на задату тему.

Како је то изгледало у скупштинском здању пре 54 године, када се за говорницом нашао Велимир Перуновић из Никшића...

Из наше ближе прошлости: 21. априла 1999. у НАТО агресији на Југославију, бомбардован је пословни центар Ушће у Београду и избегличко насеље у Сурдулици.

У Београду је, 24. априла 1989. године, одржана 16. седница ЦКСК Србије. Освежавамо сећање.

22. април 2003. године Наташа Мићић је прогласила престанак ванредног стања у Србији. Знамо шта је томе претходило.

На конференцији за новинаре одржаној 24. априла 2003. године, Душана Михајловића су новинари, наравно, питали, а министар је, наравно, одговарао...

Први "вечити дерби" између фудбалера Црвене звезде и Партизана одигран је 21. априла 1946. године.

А 19. априла 1970. године, у програму Радио Београда, разговарали су Драган Џајић и Том Џонс. Али то не би било могуће без посредовања новинара! У Лондону је био Мирослав Радојичић, а у Београду Предраг Кнежевић.

Једна од бројних посета коју је наш највећи син учинио ван граница вољене земље била је и посета (дакако, пријатељска) суседној Румунији 22. априла 1966. године. Локација митинга била је палата "Република" у Букурешту, а протокол без грешке, тако да су и домаћин Чаушеску и гост Броз могли да буду сасвим задовољни развојем речи и аплауза.

Уредник: Слободан Ђукић

Водитељ: Душан Глигоријевић

Радио Београд 1, 10.05

 

 

Мозаик времена Мозаик времена

Autor:
Стална екипа емисије: музички уредник Наташа Манчић, организатор Чедомир Радовић, водитељ Душан Глигоријевић. Аутор и уредник: Бранка Селаковић Милошевић

Мозаик времена - борба против пилећег памћења, емисија Првог програма Радио Београда која је почела са радом октобра 2001. године. Емитује се сваке суботе од 10:05 до 11:00. Подсећа на прошлост (културну, историјску, политичку, спортску и сваку другу) уз помоћ материјала из Тонског архива, Документације и библиотеке Радио Београда. Свака коцкица Мозаика је један датум из прошлости. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару