Мозаик времена

У борби против пилећег памћења ништа ново. Све старо, к`о створено за поменуту борбу. А на почетку Војислав Коштуница пре 12 година када је 16. новембра 2000. као председник СРЈ био наш гост, тј. гост Првог програма Радио Београда.

Када је, крајем прошлог века, Слободан Милошевић кренуо у Кину био је тачно 12. новембар 1997. Подсећамо на имена која ће га у Кини дочекати, на имена и презимена која су пошла са њим на далеке путе и на имена која су дошла на аеродром да га испрате. Подсећамо да је то било пре 15 година.

Предизборно јесење време пре 22 године. Лишће жути, а кампања се захуктава. Сви су на својим радним задацима пред камерама и микрофонима. Како ко и како где. На пример како се 17. новембра 1990. песмом и причом представила Странка демократске акције на таласима нашег програма. Говорили су Сеад Нумановић, задужен за односе с јавношћу и Расим Љајић, секретар странке.

Националсоцијалистичка странка Адолфа Хитлера победила је на изборима и дошла на власт у Немачкој 12. новембра 1933.

У Русији, која се тада звала СССР, 11. новембра 1982. године спикер московске телевизије прочитао је саопштење о смрти Леонида Илича Брежњева.

Кап културе: 15. новембра 1919. у Београду основано Удружење ликовних уметности, а за председника је изабран Урош Предић; то удружење је претеча Удружења ликовних уметника Србије, основаног 4. новембра 1944. године.

11. новембар 2008. последњи аутомобил Yugo, под редним бројем 794.428 сишао са траке Фабрике аутомобила "Застава" у Крагујевцу и завршио у музеју.

Стих је гласио: "Шамац Сарајево то је наша мета, изградити пругу још овога лета". Певало се на радним акцијама надахнуто и смењивало се са скандирањем највећем сину наших народа и народности. За подсећање: 16. новембар 1947. године. Зборио Тито надахнуто.

Уредник: Зорица Алемпијевић.

Радио Београд 1, 10.00

Мозаик времена Мозаик времена

Autor:
Стална екипа емисије: музички уредник Наташа Манчић, организатор Чедомир Радовић, водитељ Душан Глигоријевић. Аутор и уредник: Бранка Селаковић Милошевић

Мозаик времена - борба против пилећег памћења, емисија Првог програма Радио Београда која је почела са радом октобра 2001. године. Емитује се сваке суботе од 10:05 до 11:00. Подсећа на прошлост (културну, историјску, политичку, спортску и сваку другу) уз помоћ материјала из Тонског архива, Документације и библиотеке Радио Београда. Свака коцкица Мозаика је један датум из прошлости. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару