Читај ми!

У царству, боја, мириса и укуса зачина

Колико нам зачини и њихов спектар раличитих укуса, боја, мириса, изгледа, могу говорити о неком делу света, о његовим карактеристикама гастрономији, људима?

О томе нам говори изложба „Биљка као зачин. У царству боја, мириса и укуса“ аутора др Уроша Бузуровића, која је отворена у Природњачком музеју. Изложба која је и миришљава и тактилна, пружа посетицима прилику да сaзнаjу више о митовима, предањима и веровањима везаним за зачине, али и о њиховој кључној улози у гастрономији.

Са вама су Ружица и Јелена.

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње