Од када је ваздух економски појам?

Загађење ваздуха представља једну од централних тема ове зиме.

Висок степен ПМ честица и угљен диоксида учинио је да ваздух у Србији више није гасовита смеша без боје, мириса и укуса, напротив. Разлози економске природе почели су да диктирају да ли ће се и у којој мери загађење смањити. Увоз половних аутомобила са дизел мотором, неквалитетне сировине у термоелектранама, угаљ као главно гориво у појединачним и великим ложиштима сматрају се главним кривцима за актуелни проблем.
Подаци о квалитету ваздуха у Београду, Ваљеву, Бору, Ужицу и многим другим градовима у нашој земљи су алармантни, због чега је недавно у београдском СКЦ-у одржана трибина „Економија ваздуха”. О теми загађења и његовим последицама говорили су - Др Мира Аничић Урошевић из Института за физику, др Владимир Ђурђевић климатолог са Физичког факултета у Београду, Александар Мацура из РЕС Фондације, експерт за енергетски систем и др Слободан Вукосавић, професор на Електротехничком факултету у Београду и дописни члан САНУ.

У наставку емисије ведрије теме. Друштво за заштиту и проучавање птица Србије организује такмичење „Птице моје хранилице” и награђује оне који се у зимском периоду труде да помогну овим животињама.
Припремамо за вас и сервисне информације, „Културни водич”, „Приче о песмама”, као и песме које су на одређени начин обележиле данашњи дан и историју популарне музике.
Пред крај емисије у програм укључујемо Јовану Зец са београдских улица. 

Водитељ Ружица Врховац
Репортер Јована Зец

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару