Обрати пажњу!

Да ли је Србији потребан Робин Фуд и шта радити са вишковима хране?

Бацање хране се негде сматра грехом, а у реалности је нешто са чиме се срећемо сваки дан. То је проблем како нас као конзумената, тако и великих ланаца супермаркета, ресторана, неупотребљеног кетеринга са авиона и бродова и слично.
Како храну која неће бити продата, а ближи јој се рок истека ипак искористити или како вишак хране која није употребљена, а припремљена је, послати на адресу на којој су гладни? Зашто код нас баш у том кораку кочи формалност као што је ПДВ?
На ову тему разговарамо, између осталог, и са момком из Словеније који је развио апликацију „Робин Фуд”.
У наставку емисије предлажемо догађаје широм Србије које можете посетити ових дана, а пратимо и шта је новосадско „Ново културно насеље” осмислило за своје суграђане. У рубрици „Шта каже мрежа” причамо о актуелностима из технологије и дигиталног света, а „Временска капсула” посвећена је певачу, гитаристи и текстописцу Ноелу Галагеру који данас слави 52. рођендан. 

Водитељ: Ружица Врховац

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару