Обрати пажњу!

Људи су често опседнути својим дигиталним идентитетом, а иза фотографија на „Инстаграму“ се крију потпуно другачије приче од оних које власници профила представљају свету.

Наравно да се не будимо нашминкани, сређене фризуре и савршеног осветљења, да нам не успе сваки ручак, нити је сваки излазак у град „лудило провод”. На све то, не можете побећи од негативних и злобних коментара људи које нисте никада ни упознали. Шта је главни разлог хејтовања? Да ли и када угасимо мобилни телефон негативно реагујемо на сваку реченицу? Да ли ћемо имати могућност да живимо ван Инстаграма? О томе причају психолог Ана Мирковић, позната јутјуберка Дуња Јованић, али чућемо и мишљење младих, који су највише на друштвеним мрежама и на кога то може разнолико да утиче.

У наставку емисије предлажемо догађаје широм Србије које можете посетити ових дана, попут Београдског месеца фотографије или занимљивог предавања у Музеју илузија о нашим чулима, вртоглавици и сличним феноменима. Рубрика „Временска капсула” посвећена је Бранимиру - Џонију Штулићу који данас слави 66. рођендан. О научним, технолошким достигнућима и вестима из дигиталног света, говоримо у рубрици „Шта каже мрежа”.

Водитељ: Бранислав Трајковић

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару