Обрати пажњу!

Није срамота кад те боли душа, поручују са разговора о младима и менталној хигијени.

У земљи у којој је преко 50 посто младих анксиозно и депресивно, очигледно није лако бити млад. Која су очекивања заједнице и како се с тим носити? Ова питања отварају и тему разних других менталних стања која се могу јавити све раније у животу. Коме се обратити кад нам је потребна помоћ? Како на време препознати о чему се ради? На који начин нам може помоћи психолог, а на који психијатар? Како приступити блиској особи која има проблем? Зашто у 21. веку и даље постоји стигма кад је питању ментално здравље? Ово су само нека од питања на која су скренули пажњу учесници разговора у галерији Полет, психијатри, психолози, терапеути и млади разних струка и профила.

У наставку емисије причаћемо о „Џепном богу”, „Супермену”, „Биолошком сату” и да „није све тако сиво” кад имаш с неким отић' на пиво, кад већ „питала си ме”. Све то су песме са албума „Књига жалбе” групе Хладно пиво, издатом пре тачно 12 година. Предлажемо и културне догађаје које можете посетити ових дана, свирке и концерте, а најављујемо и Ноћни базар рукотворина и укусне хране у Новом Саду. О научним, технолошким достигнућима и вестима из дигиталног света, говоримо у рубрици „Шта каже мрежа”. 

Водитељ: Круна Пинтарић

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару