Обрати пажњу!

Сваког двадесетог младог родитеља и даље издржавају његови/њени родитељи, док личне приходе има тек сваки други новопечени отац или мајка.

Седам одсто младих родитеља нема довољно новца ни за храну, за њих 40 одсто кућни буџет није довољан за куповину одеће, а половина се свакодневно или веома често ослања на финансијску помоћ родитеља. То су неки од резултата студије Института за социолошка истраживања из Београда „Постајање родитељем у Србији”. А уз најаве измена закона, повећање родитељских додатака, маме ипак и даље протестују, захтевајући брже доношење неопходне регулативе. О разлици између планова, обећања и реалности у свету родитељства у Србији данас, причамо од 13 часова.

У наставку емисије још неколико тема. На данашњи датум 1932. године рођен је оригинални „Човек у црном” - гитариста, певач и текстописац Џони Кеш. Овом музичару, једном од најутицајнијих у 20. веку, посвећујемо рубрику „Временска капсула”. Предлажемо и културне догађаје које можете посетити до краја дана и сутра, а о научним, технолошким достигнућима и вестима из дигиталног света, говоримо у рубрици „Шта каже мрежа”.

Водитељ: Милена Милићевић

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару