Обрати пажњу!

Мисли локално, делуј - слободно; грађански активизам у Србији.

Организације такозваног цивилног друштва су четврти, невидљиви стуб државе који помаже у решавању проблема и спровођењу идеја, за које званичне институције немају увек пара, времена и/или слуха. Једна од таквих је и Национална коалиција за децентрализацију, која саветује, пружа правну, инфраструктурну и другу помоћ људима који хоће да промене нешто у својој средини. Тим поводом су направили и конкурс за општине у Србији на ком ће награђивати активизам и идеје које помажу локалној заједници да не зависи од „Београда - центра света”, да побољша законе и регулативе, уз поштен и јасно видљив рад институција. Наш саговорник био је координатор овог пројекта, „Твоје место у Србији”, Данијел Дашић. Чућете и како се разне друге грађанске иницијативе залажу за решење конкретних, локалних али и општих проблема у друштву.
Поподне настављамо уз још неколико тема. Певач Роби Вилијамс данас пуни 45 година, па овом музичару који је прешао дуг пут од дечачког бенда до соло каријере посвећујемо рубрику „Временска капсула”. Предлажемо и културне догађаје у градовима Србије, а ту су и сервисне информације да лакше организујете дан. О идеји Русије да направи експеримент и буде потпуно ван Интернета, говоримо у рубрици „Шта каже мрежа”. 

Водитељ: Ружица Врховац

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару