Обрати пажњу!

Тинејџерке имају двоструко већу шансу појаве симптома депресије повезаних с коришћењем друштвених мрежа него дечаци, највише због злостављања онлајн, поремећаја спавања, као и незадовољства својим телом и пада самопоуздања, показали су резултати великог истраживања у Великој Британији.

Истраживачи су открили како је 40 посто девојчица и 25 посто дечака имало искуство злостављања онлајн. Да ли је проблем друштвених мрежа у томе што су нове па нисмо ни сигурни чега треба да се ту пазимо, или је заиста узрочно-последична веза потпуно директна? Да ли се депресивна стања лече бољом информисаношћу о смислу Снепчета, Инстаграма, Фејсбука, практиковањем комуникације лицем у лице, или нечим трећим? На ова питања одговара социолог Далибор Петровић, а попричали смо и са неколико представница тинејџ генерације којe свој дан не могу да замислe без онлајн света.

На данашњи дан 1948. године рођен је оснивач и вокал групе Ленард Скинард Рони Ван Зант, па је наша рубрика „Временска капсула” посвећена овом музичару. Током поподнева предлажемо и културне догађаје у градовима Србије, свирке и концерте, а рубрика „Шта каже мрежа” преноси новости из дигиталног света.

Водитељ: Круна Пинтарић

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару