Обрати пажњу!

Традицију начина прослављања најважнијих празника у Србији, уз често опасне петарде и пуцање из пиштоља, предухитрио је измењен Закон о јавном реду и миру.

Уочи новогодишњих и божићних празника и зимских слава, нужно је скренути пажњу на то како Закон решава проблем, а како његово (не)поштовање. О култури бучног, пиротехнички ојачаног славља може се причати у готово свакој држави, али данас ћемо говорити о мерама опреза, одговорности и начинима контроле потенцијално веома опасних средстава.
Док је с једне стране казнена, строга и опомињујућа политика МУП, с друге стране су грађани, родитељи, деца, животиње осетљиве на буку и много питања како поправити стање. Да ли се и када кажњавају сами продавци пиротехнике, шта на ово кажу родитељи, власници љубимаца, деца? О томе ћете слушати у нашој анкети, а причаћемо и о другом начину позитивног деловања на мањи број петарди. Владимир Јовановић из удружења „Два минута тишине” говориће о њиховим напорима да се укаже на штетност куповине и паљења петарди.

На данашњи дан 1943. године рођен је Кит Ричардс, гитариста Ролингстонса. Њему посвећујемо рубрику „Временска капсула”. Током поподнева предлажемо и културне догађаје у градовима Србије, а „Шта каже мрежа” преноси новости из дигиталног света. Водимо вас и на концерт групе „Џинкс” у Дому омладине Београда, пажљиво ослушкујте! 

Водитељ: Круна Пинтарић

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару