Обрати пажњу!

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу!

Насловна страна нашег фејсбука препуна је музике, фотографија деце, слатких љубимаца, оброка, напућених усана, али кроз сав тај гламур свакодневице провлаче се и хуманитарне акције, апели, тужне судбине које моле за помоћ.

Да ли је „дељење објаве” исто што и помоћ пријатеља? Тужном реакцијом на објаву означавамо осећање, али не и намеру да помогнемо. Исто тако - морају ли други да знају о нашим добрим делима, ако их не дотичу? Да ли је онлајн простор претворио хуманост у помодарство, разговарали смо са Јованом Симићем испред организације „Заједно за живот”, као и са учесницима хуманитарног спортског базара - Игором Бракусом, члановима екипе серије „Државни посао”, Зораном Кесићем и њузнетовцима, Пером Јањатовићем, Зораном Аруновић и другима.

Током поподнева бавимо се и другим темама, а једна од њих је предстојећи међународни фестивал саксофона у Београду.

Временска капсула посвећена је музичару Стингу, који 2. октобра прославља 67. рођендан. Технологијом и дигиталним светом бавићемо се у рубрици „Шта каже мрежа”, где разматрамо како ће вештачка интелигенција помоћи да разумемо шта нам „говоре” животиње. Корисне информације и омиљена музика су обавезни детаљ.

Водитељ: Круна Пинтарић

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару