Претрага
Таг: храна
петак, 03. мај 2024, 20:00 -> 21:11
Рачуница за празничну трпезу – тешко је уштедети, али потрошачи имају неколико савета
И месаре и зелене пијаце су добро снабдевене, али празнични ручак, било постан или мрсан, неће бити јефтин. Поготово, јер многи продавци користе прилику да подигну цене. Потрошачи сматрају да се не може...
субота, 02. мар 2024, 05:50 -> 05:59
Да ли је вино заиста од грожђа, а сир од млека – можемо ли веровати декларацијама
Најчешће се потрошачи обмањују када су у питању сокови, кафа, сир, ракија, вино. Истраживање Кластера "Уједињени за квалитет“ показало је да се у 88 одсто случајева у продавницама нуди лажни мед као прави...
четвртак, 29. феб 2024, 20:40 -> 18:11
ОКО – Зашто је храна у Србији скупа
У производном ланцу хране до рафа у трговини најмање зарађују произвођачи, који су због трошкова производње и ниске откупне цене често и на губитку. Високе трговачке марже и недостатак конкуренције у великој...
недеља, 05. нов 2023, 19:17 -> 19:19
Шта организму недостаје када имамо потребу за чоколадом, киселом или јако зачињеном храном
Једе вам се чоколада, тако да не можете да се зауставите? Имате потребу за много љутом или киселом храном? Да ли сте се запитали зашто и коју вам поруку организам тиме шаље? Шта нам то тело поручује када...
субота, 14. окт 2023, 07:36 -> 19:42
У Србији се једе три пута више хлеба него у земљама Европске уније
Светски дан хране планета дочекује са више од 800 милиона људи који гладују. Србија је, по квалитету и доступности хране, на средини светске листе...
петак, 25. авг 2023, 14:55 -> 19:01
Мирисање хране неће нас спасити од тровања, микробиолог објашњава зашто
Микробиолог Метју Гилмор, директор Института за безбедност хране у Норичу, признаје да мада зна да микроби који нападају храну, а могу изазвати тровање и здравствене тегобе, немају мирис, често и сам на...
субота, 12. авг 2023, 18:34 -> 20:09
Шта каже наука, зашто толико једемо у биоскопу
Често једемо онако како нам окружење налаже – подстицаји из животне средине нам помажу да одлучимо када, колико и шта да једемо. А мрачна, хладна униформност биоскопских сала чини их једним од најпровокативнијих...
субота, 17. јун 2023, 07:30 -> 08:02
Зашто ресторани препоручују гостима да не користе парфем
Један лондонски суши ресторан замолио је госте да не стављају парфем пре доласка. Може ли мирис да поквари наше уживање у храни...
понедељак, 05. јун 2023, 19:00 -> 19:43
Црвено, жуто, зелено и бело треба да буде у нашем тањиру
Шта јести, а шта избегавати наредних дана? Да ли је битно шта једемо када је напољу топло, како да се освежимо...
недеља, 28. мај 2023, 22:02 -> 22:17
Исхрана код пацијената са аутоимуним болестима
Аутоимуне болести данас нису ретка појава, то су стања када организам почиње да напада сам себе. Неке од тих болести срећу се често, па су многи чули за болест штитасте жлезде звану Хашимото. Нека обољења...