Читај ми!

Зиђин: Народној банци Србије испоручено две тоне злата

Компанија "Србија Зиђин копер" саопштава да је у протеклој години зарадила 698 милиона долара продајом својих производа на домаћем и иностраном тржишту. Народној банци Србије продато више од две тоне злата.

Компанија је највише девиза зарадила од продаје 70,6 хиљада тона катодног бакра, па је само промет "црвеног" метала са иностранством, где је пласирано 54,3 хиљаде тона катода, износио 340,4 милиона долара.

Домаћем тржишту је у исто време испоручено 16,2 хиљаде тона катодног бакра и по том основу Компанија је приходовала 101 милион долара.

Највећи купци на иностраном тржишту били су Кина, Бугарска, Турска, Хрватска и Италија.

Додатних 245,7 милиона долара Компанија је прошле године зарадила продајом остале робе – злата, сребра, платине, паладијума, селена и бакар-сулфата, а скоро половина тог новца је добијена од Народне банке Србије, којој је испоручено 2.056 килограма злата.

У истом периоду у Кину је за 10 милиона долара извезено 15,4 тоне сребра, док је у Швајцарској продато 11 килограма платине и непуних сто килограма паладијума, укупне вредности око седам милиона долара.

Скоро хиљаду тона бакар-сулфата, вредности 1,7 милиона долара, продато је 2020. на домаћем тржишту и извезено у Мађарску, Босну и Херцеговину и Бугарску.

У јануару 2021. године реализована је продаја робе у износу 65,6 милиона долара, највише од бакра 58,4 милиона долара, док је Народној банци Србије испоручено сто килограма злата, што је допринело додатним милионима долара прихода од продаје. 

субота, 12. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи