Читај ми!

Миодраг Божовић напустио клупу Црвене звезде

Тренер фудбалера Црвене звезде Миодраг Божовић поднео је оставку на ту функцију и поручио да одлази јер екипа нема реалне шансе да одбрани шампионску титулу три кола пре краја.

Божовић је на ванредној конференцији за медије, дан после пораза на Вождовцу (3:2), потез образложио да играчки кадар мора да се продрма како би барем освојио Куп Србије.

"Саопштавам да нисам више тренер Црвене звезде, одговоран сам за резултате. Морам да будем поштен према себи и другима. Циљ је био дупла круна - нисмо близу тога, и морам да направим стрес у екипи. Одласком тренера мора да се продрма тим", рекао је Божовић на ванредној конференцији за медије на стадиону Рајко Митић.

Он је поручио да одлуку није донео на брзину.

"Свеједно је да ли човек иде сад или на крају. Нисам оптимиста по питању титуле, иако је све могуће. Трофеј Купа Србије је реалан. Причао сам са управом и сви су схватили да нема смисла да ме одговарају од тога. Играчи из овога морају да изађу јачи. Објективно, Партизан игра добро ове сезоне и не мислим да ће испустити предност", рекао је Божовић.

На питање да ли би другачије потезе повлачио у претходном периоду, одговорио је:

"Паметан се човек учи на туђим грешкама, а будала на својим. Играчи ме нису разочарали, борили су се, а они који кажу да екипа није спремна - злобни су", навео је Божовић.

Како је нагласио, за две године, колико је у клубу, са свима је имао сјајну сарадњу, одбацивши спекулације да није у добрим односима са генералним директором Звезданом Терзићем.

"Са Терзићем сам у изванредним односима, као и са свима. Одлично смо сарађивали, а остало су нагађања да нисмо добри. Имао сам његову потпуну подршку и испунио је многе моје жеље", закључио је Божовић.

Божовић је прошле сезоне доминантно освојио титулу првака Србије са црвено-белима и ове је скоро цео шампионат био на челу табеле, али три кола пре краја, после кикса на Вождовцу, Партизан има три бода више.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи