Читај ми!

Мароко - Тим који вреба своју шансу, тешка мисија али не и немогућа

Мароко свакако неспада у фаворите у својој групу. Поред Марока у Групи Ф су Хрватска, Белгија и Канада. Тако да им неће бити лако да прођу групну фазу, а пролаз би био велико изненађење.

Ипак, нада постоји пре свега због сјајних квалификација, а на првенство долазе као званично друга екипа Африке. Екипа има неколико звезда у тиму. Свакакао прва је Хакими из ПСЖ-а. Повратник у редове је Хаким Зиејх из Челсија. Ту је и Нусар Мазрауи из Бајерна. Још неколико одлични играча је стасавало у Европи, пре свега у Шпанији.

Групну фазу Светског првенства прошли су само једном, 1986. У осмини финала поражени су од Западне Немачка се 1:0. Ипак у Катару ће покушати да направе чудо и изборе се за наставак такмичења поред Белгије, Хрватске и Канаде.

Мароко је био беспрекоран у квалификацијама за Катар, победио је у свих шест утакмица у групи. Такође, нису изгубили ни једну утакмицу у 90 минута између октобра 2019. и пријатељске утакмице у јуну ове године, а једини пораз у том периоду био је пораз из пенала на Арапском купу и још један од Египта у продужецима на Афричком купу нације у јануару.

Главна звезда тима је најбољи десни бек на свету Хакими из Пари Сен Жермена. Он је окосница тима из Париза заједно са Месијем и Неимаром. Други на листи је и повратник у тим Хаким Зијех из Челсија.

Зијех се враћа у тим након што га је предходни селектор Вахид Халилхоџић одстранио из тима због недисциплине. Иначе, Мароко је заменио тренера Халилхоџића који их је одвео на Светско првенство са Валидом Рагагуијем.

Зиjeх није уживао у Челсију, али 29-годишњак је и даље таленат и Мароко ће бити претња свакој одбрани са којом се суоче на турниру.

Треба напоменути и играча Севиље Јусуфа Ел Несија који је фудбалску каријеру градио управо у Шпанији.

Распоред утакмица Групе Ф:
23. 11. Мароко - Хрватска 11.00
23. 11. Белгија - Канада 20.00

27.11. Хрватска - Канада 17.00
27.11. Белгија - Мароко 14.00

01.12. Канада - Мароко 16.00
01.12. Хрватска - Белгија 16.00

 

четвртак, 02. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво