Најишчекиванији емоџи коначно стиже на паметне телефоне

Напокон ћемо имати емоџи који нам најчешће недостаје – исцрпљено лице са тамним подочњацима. У питању је један од осам нових емоџија који ће се појавити на паметним телефонима и рачунарима следеће године.

Емоџипедија, популарни сајт за новости о емоџијима, најавио је пре неколико месеци новитете планиране за следећу годину. Јуникод конзорцијум, непрофитна организација која надгледа глобалне стандарде и новине који се тичу емоџија, одобрила нову групу сличица које планета свакодневно користи у онлајн комуникацији.

Нових емоџија има осам, а означаваће уморно лице са тамним подочњацима, цвеклу, харфу, дрво без лишћа, отисак прста, ашов, љубичасту барицу и заставу за Сарк, малено удаљено острво у југозападном делу Ламанша, које припада Каналским острвима.

Корисници паметних телефона моћи ће да почну да користе нове емоџије на „различитим дигиталним уређајима током наредних неколико месеци и почетком 2025. године“, наводи Емоџипедија.

Са више од 60 одсто гласова, исцрпљено лице освојило је титулу „најишчекиванијег“ емоџија на „такмичењу“ "World Emoji Awards". Љубичаста барица и ашов су на другом и трећем месту.

Иако делује забавно, дрво без лишћа налази се на списку нових емоџија да би подигло свест о суши и климатским променама, каже Брајан Бајхаки, који је предложио ову сличицу.

Суша је природни део климатског циклуса, милионима година дрвеће се прилагођавало овим тешким условима. Али клима се мења, суше постају све учесталије, јаче и чак се за кратко време проширила на подручја на којима су услови били бољи“, написао је Бајхаки.

Оперативни системи Иос и Андроид имају сопствене листе сличица за комуникацију на којима има и посебно дизајнираних емоџија.

Сличице су постале део комуникације чим је то технологија омогућила и данас су изузетно ретке преписке у којима се неће наћи баш ниједан емоџи. Често се дешава да емоџији добију другачија значења од оних које су дизајнери планирали, што доводи до смешних, али и непријатних ситуација.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи