Читај ми!

Да ли је то чамац или је фића упао у воду?

И мада у свему изгледа баш као „фијат 500", није аутомобил, и не вози по путу. Ради се о чамцу који је могуће возити по мору, језерима и рекама иако би на први поглед неко могао да помисли да је „фића" упао у воду. То је микс аутомобила и чамца под именом "car 500 off-shore" чији је идејни творац двадесетчетворогодишњак из околине Напуља, коме је Stellantis дао лиценцу за овај подухват.

Антонио Пјетро Марија Галасо, дипломирани правник, одувек је волео да се бави иновацијама, а овог пута је желео да омиљени италијански аутомобил пренесе и на водене путеве, те је осмислио „фићу" на води под именом "car 500 off-shore" као и стартап под истим именом.

Аутомобил-чамац ће бити произведен у лимитираном издању од само 500 примерака, и биће продаван како у Италији тако и у иностранству. Галасо је за италијанске медије изјавио да је добио идеју гледајући једну фотографију „фијата 500", и да је од тог момента почео да ради на пројекту, што је трајало пет година, и први резултат је био прототип.

"Car 500 off-shore" је перфектан чамац за оне који желе да уједине елеганцију и функционалност. Помоћу коришћених технологија, могуће је сигурно пловити по мору, на језеру и рекама. Реализовао сам овај пројекат Made in Italy са жељом да покажемо колика је вредност италијанског дизајна, занатлија који су се бавили сваким детаљем не би ли направили заиста луксузно возило које ће бити за све оне који су апасионирани љубитељи живота на мору", изјавио је Галасо који је такође испричао како је контактирао Stellantis након што је завршио прототип.

Тражио је од њих дозволу да прикаже чамац на наутичким сајмовима у Ђенови и Кану, где је "car 500 off-shore" доживео велики успех. Након тога се срео са руководством Stellantis-a који су са својим инжењерима испитали све детаље те радили на томе да учине овај глисер што сигурнијим и ефикаснијим. После тога су му дали лиценцу за израду новог „морског фијата".

"Car 500" има пет места и има дизел мотор од 40 коња а ускоро ће бити произведен и електричан. Примерци су направљени у бојама који призивају морске боје а имена која су добили односе се на италијанска приморска места: Капри, Портофино, Ромања тако даље.

Министар привреде Адолфо Урсо изјавио је да се ради о правом новитету у наутичком свету како Италије, тако и на међународном нивоу што још једном потврђује дух Италије у иновацијама, дизајну и укусу.

уторак, 02. јул 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару