Читај ми!

Инстаграм клонирао Твитер, кодно име Барселона

Иако је будућност Твитера неизвесна, Мета се бацила на покушај да изгради следећу велику платформу за микроблоговање. Очекује се да ће нова апликација компаније у чијем су власништву Инстаграм и Фејсбук бити лансирана овог лета, наводи се у електронској поруци која је подељена са одабраном групом креатора, а у коју је увид имао Тек кранч.

Нова апликација заснована на тексту биће независна, али ће бити делимично интегрисана у Инстаграм.

Корисници ће задржати Инстаграм верификацију, а сви њихови пратиоци ће добити обавештење да их прате на платформи која ће тек добити званично име.

Нова платформа заснована на тексту биће децентрализована и интероперабилна са Мастодоном, који је изграђен на ActivityPub протоколу.

Мета жели да укључи јавне и познате личности у добијање раног приступа – спортисте, глумце, продуценте, водитеље емисија и комичаре.

У белешци упућеној креаторима садржаја, Мета је признала да су Мастодон, Bluesky и друге апликације имале предност у трци за изградњу следећег Твитера.

Али компанија је истакла да је њена предност у томе што има приступ милијардама корисника преко своје породице апликација, Инстаграма, Фејсбука, Воцапа и Месинџера.

Нова децентрализована апликација носи кодни назив П92 или Барселона.

"Истражујемо самосталну децентрализовану друштвену мрежу за дељење текстуалних ажурирања. Верујемо да постоји прилика за посебан простор где креатори и јавне личности могу благовремено да деле новости о својим интересовањима", невела је компанија Марка Закерберга за Маникотрол.

Према речима Лије Хаберман, ауторке билтена који се бави друштвеним медијима, апликација ће користити исте смернице заједнице као Инстаграм.

Корисници ће моћи да се пријаве са Инстаграм акредитивима, а биће пренете и неке безбедносне функције какве су двофакторска аутентификација и пријављивање нежељене поште.

Њени извори су је обавестили и да ће текстуални постови бити дужине до 500 карактера, а корисници ће моћи да постављају фотографије, линкове и видео-записе дужине до пет минута.

Као и Твитер и друге конкурентске апликације, постојаће фид где ће моћи да се лајкује, коментарише или поново шерује садржај.

Мет Навара, консултант за друштвене медије, објавио је да ће нова платформа бити лансирана овог лета.

Мета је одбила да коментарише те наводе, али није оспорила њихову тачност.

Тржиште је зрело за нове алтернативе Твитеру, наводи Тек кранч, уз оцену да би након преласка на мноштво платформи, неки корисници могли бити помало уморни од отварања још једног новог налога.

Као и свака велика компанија, и Мета је имала разне апликације које нису заживеле.

У последњих неколико година, избацила је на тржиште производе као што су анонимна апликација за тинејџере tbh, Супер – апликација налик Камеу, апликацију за парове Tuned, друштвену мрежу Кампус, фокусирану на студенте, сервис за видео-упознавање Sparked...

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво