Читај ми!

Твитер и критичних 666 хиљада долара, гигант не плаћа рачуне

Компанија Твитер, у власништву Илона Маска, суочава се са још једном тужбом након што је оптужена да није платила кирију за канцеларије у Лондону, Даблину, Сиднеју и Сингапуру.

Компанија "Фасилитејт" са седиштем у Сиднеју тражи исплату преко милион аустралијских долара (666.000 долара) за наводна дуговања која датирају још од октобра прошле године, када је Илон Маск купио технолошког гиганта.

"Фасилитејт" је обезбедио инсталацију сензора у Лондону и Даблину и опремање канцеларије у Сингапуру, док је у Аустралији отказао канцеларију "Твитеру" у Сиднеју и привремено ускладиштио њен садржај, наводи се у документима до којих је дошао Гардијан.

Из те компаније наводе да од Масковог преузимања, "Твитер" није оспорио фактуре, већ их једноставно није платила. "Фасилитејт" тражи накнаду штете и трошкова.

То није једина компанија која је тужила "Твитер", откако га је Маск преузео.

"Фасилитејт" је саопштио да су Маскове одлуке одбиле оглашиваче и изазвале финансијску кризу компаније.

"Твитер је одговорио кампањом екстремног стезања каиша која је захтевала да га туже скоро сви којима дугује новац. Престао је да плаћа закуп неких својих канцеларија и да плаћа за неколико услуга које још увек користи. Твитер је такође отказао многе уговоре и престао да плаћа људима којима дугује новац", наводи "Фасилитејт".

"Твитер" се већ суочио са тужбама због наводног неплаћања кирије за канцеларије широм света.

Постојале су и спекулације да је одлука компаније да ограничи број твитова које могу да виде неверификовани корисници на 600 дневно била резултат тога што Твитер није платио рачуне за услуге које омогућавају несметан рад, иако је Маск тврио да је то ограничење требало да буде уведено због "гребања" података.

Као део масовних отпуштања након Масковог преузимања крајем прошле године, компанија више нема одељење за штампу. Захтев за коментар о случају послат на бившу контакт е-пошту примио је емотикон као аутоматски одговор, наводи Гардијан.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво