Представљена „супер велика бела ајкула“ – кинески борбени хеликоптер

Хеликоптер под називом „супер велика бела ајкула“ који изгледа као летећи тањир, представљен је на изложби у кинеском граду Тјањину.

Кина је представила модел борбеног хеликоптера који личи на летећи тањир, чији би прототип требало да обави први лет 2020. године. 

Кинески војни стручњаци рекли су да је реч о летелици крајње експерименталног карактера и да се, ако се одлучи да буде примењена у пракси, то не очекује ускоро.

У сваком случају, рад на овом моделу је користан у смислу развоја технологија летелица у будућности, навели су стручњаци.

Под именом „супер велика бела ајкула“, летелица слична оним из научнофантастичних филмова, дуга је 7,6 метара, а широка 2,85 метара.

Пилотска кабина са два места, смештена је у средини прстенасте структуре летелице, која уз два турбоџет мотора, може да развије велику брзину – и до 650 километара на час.

Хеликоптер је тежак шест тона и може летети на висини до шест хиљада метара.

Први лет, прототип хеликоптера футуристичког дизајна, имаће 2020. године на манифестацији "Аirshow China 2020", у граду Џухај у провинцији на југу Кине Гуангдонг.

Војни стручњаци наводе да су постигнути великa брзина, и низак ниво буке, а да ће, када је реч о хеликоптерима будућности, бити потребно додатно радити на њиховом лакшем одржавању и већој поузданости.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 17. септембар 2024.
16° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи