Су-57 „поцепао“ небо изнад Москве

Руски најнапреднији ловац пете генерације, Су-57, одушевио је присутне на „Макс ер шоуу“, где се винуо на небо изнад Москве и у једној од првих јавних демонстрација показао импресивне маневарске способности.

Полетевши са аеродрома „Жуковски“, двомоторни стелт ловац – осмишљен као директни ривал америчком Ф-35 и кинеском Ј-20, направио је неколико маневара, укључујући вертикално пењање након којег је уследио веома тежак лупинг.

Наступ је настављен понирањем са још неколико аеробатских подвига које мало модерних авиона може да изведе.

Су-57 се налази у развоју од 2002. године и први је руски борбени авион са стелт технологијом. У службу ће ући наредне године, а већ је испробан у борбеним дејствима у Сирији.

На „Макс 2019“ митингу нашла се и изнозна варијанта Су-57, која је први пут јавно изложена, а руски председника Владимир Путин је лично представио свом турском колеги Реџепу Тајипу Ердогану.

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи