Преко интернета могу се наћи и они који ће вас избавити из нереда

За све оне који су презазузети и ретко кад стижу да поспреме по стану, група пријатеља осмислила је решење. Да бисте до њега дошли потребан вам је интернет, на ком ови предузетници и воде посао.

Превише обавеза, а премало времена удружени значе стрес. За многе и неред у стану. Зато је помоћ у кући добродошла. То најбоље зна екипа платформе Уради-заради која на интернету спаја оне који нуде услуге чишћења, пеглања, ситних поправки у домаћинству и оне којима су те услуге потребне.

„Платформа функционише по принципу вама је потребно чишћење да ли пословног простора или стамбеног, на неком једнократном нивоу или једном месечно, дођете код нас на сајт и поставите такав упит. У том тренутку се појављују извршиоци, они онда конкуришу за ваш упит и ви бирате“, објашњава Душан Цемовић, један од оснивача платформе.

Одабир пролазе и сами извршиоци задатака. И то неколико кругова, јер, како кажу оснивачи платформе, једино тако клијенти могу бити сигурни да ће им у кућу доћи поуздана особа.

„То је први корак за наш тим, да одлучи заправо да ли жели неког у тиму или не. Након тога се обавља разговор и провера профила са особом и након свега тога долази се до првог рада, односно прве генералке, на основу које се проверава квалитет рада и на основу које одлучујемо да ли ћемо наставити сарадњу са њима или не“, објашњава Драга Јовчић.

За сада шездесетак жена обавља кућне послове. Најчешће су то жене с малом децом и самохране мајке. Њих највише ангажују труднице и млади брачни парови, тако што на платформи проналазе препоруке.

„Они имају информације о претходним задацима, шта су они радили, њихове оцене и тако могу да виде да ли су клијенти били задовољни“, истиче Душан.

Задовољство клијента је, тврде, на првом месту. И за то је увек најтеже се изборити. Нарочито када послујете на интернету.

„Проблем је што многи сајтови нису ажурирани и људи када позову и када се јаве да добију одговоре, најчешће не добију и зато немају поврења да наручују преко интернета. Зато је то један од већих изазова које интернет предузетник има сигурно“, сматра Драгана.

Изазовно је било и на почетку, када су одлучили да платформу по узору на оне које постоје у Америци примене у Србији.

Kада смо 2017. године упознали екипу Уради-заради, тада су поред текућих послова радили на развијању платформе, да би се годину дана касније искључиво посветили платформи. Ове године одлучили су да прошире списак услуга увођењем кућног асистента.

„То је једна свеобухватна услуга помоћи у кући. Дакле, клијент има једну особу, која једном недељно увек у исто време долази у његово домаћинство како би се побринула за све приоритете те недеље: од чишћења и пеглања за које је особа професионално обучена, до других послова попут набавке у продавници или на пијаци, одношења ствари на хемијско, плаћања рачуна и свега осталог што једно домаћинство захтева“, објашњава чланица тима Јелена Јоксимовић.

Да би ова услуга заживела потребно им је 7.000 долара које би утрошили на обуке самохраних мајки и њихово стално запослење. Зато су на интернет платформи покренули крауд фандинг кампању, која подразумева да им заједница и друге компаније помогну у прикупљању новца.

Тим позива грађане да на сајту Индигого на коме је кампања Home manager инвестирају од два долара па навише, колико је ко у могућности.

Уколико остваре замисао, планирају и увођење мобилне апликације, како би поједноставили процес, као и да, осим у Београду и Новом Саду, и у другим градовима станове избаве из нереда.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи