Изгубљене псе у (блиској) будућности тражиће апликација

Приватна кинеска компанија за вештачку интелигенцију осмислила је систем за препознавања паса који анализира фотографије како би утврдио идентитет ових кућних љубимаца.

Помоћу својих паметних телефона, власници могу једноставно, послати слике лица својих паса на платформу Pet ID.

Технологија „препознавања лица“ региструје јединствене карактеристике њушке сваког пса, што је еквивалентно људском отиску прстију. Затим се формиран профил повезан са подацима власника, и тако прецизира идентитет пса.

„У прошлости, када смо покушавали да нађемо изгубљене псе, користили смо способности људи, што није било прецизно. Сада, технологија омогућава разликовање паса. Тачност је већа од 95 одсто“, истакао је власник компаније Ли Гуанг.

Да проблем идентификације љубимаца није мали говори податак да је у Кини број кућних паса достигао прошле године 99 милиона. 

„У поређењу са чиповањем, наша метода је лакша, јефтинија и сигурнија“, истакао је Ли Гуанг.

Иста технологија могла би да се примени и на остале кућне љубимце.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи