Америка даје „Хуавеју“ још 90 дана за куповину од америчких добављача

Амерички министар трговине Вилбур Рос истакао је да ће америчка влада продужити рок за одустајање од компаније "Huawei Technologies" која дозвољава кинеској фирми да откупљује залихе од америчких компанија како би могла да опслужује постојеће купце, иако је скоро 50 њених јединица додато у САД на економску црну листу.

Како наводи  "Fox Business Network", 'привремена општа лиценца', која истиче ускоро, за „Хуавеј“ ће бити продужена за 90 дана. Tакође је и потврђена очекивана одлука коју је  први објавио Ројтерс.

Вилбур Рос додао је да је на ентитетску листу додао 46 представништва „Хуавеја“, повећавајући укупан број на више од 100 ентитета „Хуавејиа“ који су обухваћени ограничењима.

Проширење би требало да помогне америчким купцима, од којих многи управљају мрежама у руралним Америкама.

„Дајемо им мало више времена да се одвоје“, рекао је Рос.

Када је Одељење трговине почетком ове године блокирало „Хуавеји“ и забранило куповину америчке робе, то је доживљавано као велика ескалација у рату на кинеско-америчкој трговини.

Влада „Хуавеја“, који је на црној листи, наводи да је кинеска компанија укључена у активности супротне националним безбедоносним или спољнополитичким интересима.

Истовремено, Сједињене Државе кажу да би Кина паметне телефоне и мрежну опрему „Хуавеји“ могла да користи за шпијунирање Американаца, а те наводе  компанија је више пута негирала.

„Хуавеју“, највећем светском произвођачу телекомуникацијске опреме, и даље је забрањено да купује америчке делове за производњу нових производа без додатних посебних лиценци.

Многи добављачи „Хуавеја“, тражили су посебне дозволе за продају компанији. Рос је рекао новинарима крајем прошлог месеца да је примио више од 50 пријава, и да очекује да ће их добити више. Он је у истакао да „не постоје посебне дозволе за било шта“.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи