Космодром за приватне летове на два сата од Москве

Руска компанија „Космокурс“, која гради брод за приватне летове у орбиту, планира да изгради космодром у централној Русији, рекао је генерални директор те компаније, Павел Пушкин.

„Тренутно разматрамо могућност изградње космодрома на територији средишњег дела Русије. Активно преговарамо с више региона у вези са локацијом космодрома. За сада не можемо рећи о којим је регионима реч“, изјавио је Пушкин, преноси Тас.

Према његовим речима, путовање од Москве до космодрома трајало би мање од два сата.

„Желимо да изградимо мали, компактан космодром, на месту до којег можете из Москве стићи за сат или два авионом“, рекао је Пушкин.

Раније су овој руској компанији за изградњу нуђене две локације на територији космодрома Бајконур, али је од те идеје одустала јер је та локација удаљена од Москве.

Руска агенција подсећа на раније наводе да „Космокурс“ развија комплекс за комерцијалне туристичке летове у орбиту, при чему би вероватно шесточлана посада и један инструктор предводили 15-минутно путовање до 200 километара висине.

Први лет је планиран за 2025. годину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи