У Немачкој дозвољена компјутерска игрица са кукастим крстовима

Компјутерска игрица "Through the Darkest of Times", која је ове недеље представљена на сајму „Гејмскон“ у Келну, прва је рачунарска игрица у којој је дозвољено приказивање кукастих крстова и у којој се појављује Адолф Хитлер.

„Игрице које се критички сучељавају са прошлошћу могу добити дозволу у будућности“, рекла је Елизабет Зекер, директорка комисије Самоконтрола за забавне програме (УСК) која издаје дозволе за компјутерске игрице.

Досад је приказивање забрањених симбола из националсоцијализма било допуштено само у изузетним случајевима у филмској и позоришној уметности.

Још 1998. један суд је забранио кукасте крстове и нацистичке симболе у једној игрици, а то је образложено страховањем да би се млади који играју те игрице могли „навићи на те симболе“.

УСК ће убудуће и даље анализирати сваку појединачну игрицу у којој се појављују забрањени симболи. Индустрија компјутерских игрица је реаговала са олакшањем на одлуку УСК-а, преноси Хина.

Немачка министарка за породицу Франциска Гифеј је напротив критиковала одлуку УСК-а.

„Са кукастим крстовима се не игра. Посебно не у Немачкој, где је и данас потребан осећај одговорности за оно што се догодило“, рекла је Гифеј.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи