Читај ми!

Није страшно ако паднеш...

Позната радијска водитељка Горица Нешовић обрадоваће љубитеље њене писане речи крајем јула новим ауторским делом. „Није страшно ако паднеш, страшно је ако не устанеш“ је топла прича о жени која преживљава најтеже животне тренутке, али израња као зрелија и мудрија особа.

Од уторка, ексклузивно на Интернет порталу РТС-а, одломци из књиге Горице Нешовић „Није страшно ако паднеш, страшно је ако не устанеш".

 

Ако је неко до савршенства развио филозофију уживања у малим стварима, онда је то Горица Нешовић. Зато нам се и чини да је одувек знамо. Можда из школе, можда из града, можда још из забавишта?

У „Куварици" нас је пустила у магични свет своје интиме, саткане од ситница, мириса зачинског биља и купки од лаванде. Свако од нас се осећао као саговорник у „Причи никад краја"!

Крајем јула ће се пред нама наћи и трећа Горичина књига - уживаћемо у горко-слаткој испосвести једне жене, писаној у трећем лицу, која није Горица, а могла би бити. Могла би бити било која од нас.

Према оцени ауторкиног колеге и блиског сарадника Драгана Илића, оваква прича не може да настане преко ноћи.

„Да би је написала, жена мора смртно да се заљуби, роди и васпита дете, изгуби мужа, подигне кредит и стекне бар један опасан порок. Што је најважније, мора да пронађе свој начин да победи самоћу, ону самоћу коју осећамо и када смо окружени људима", навео је Илић.

Иако смештена у зимски пејзаж, ова књига се бави најтоплијим, најдубљим и најинтимнијим емоцијама једне жене.

Главна јунакиња у само неколико хладних зимских дана доживљава највеће животне ломове, потпуно губи тло под ногама, а онда постепено, кроз поновно откривање дражи малих ствари, проналази свој пут.

Она сазрева, постаје мудрија и схвата да заиста није страшно ако паднеш, већ само ако не смогнеш снаге да устанеш.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару