Читај ми!

Два дана свадбеног весеља

Бројне званице, али и младенце, принца Алберта и Шарлин Витсток, очекује 48 напорних сати, јер грађанска и црквена церемонија неће бити у истом дану. Међу сватовима ће се поред неколико шефова држава и мноштвом познатих личности из света спорта, шоубизниса и моде наћи и принц Александар Карађорђевић и принцеза Катарина.

Венчање принца Алберта Другог и Шарлин Витсток у Монаку озбиљно се примакло. Док младенце и њихове ближње полако почиње да хвата узбуђење, а сватови јуре за елегантним, али децентним тоалетама и оделима, европски медији утркују се ко ће пре пренети мало познате детаље свечаности.

Чињеница да ће весеље трајати не један, већ два дана додатно повећава нервозу и домаћина и званица.

Свадбена свечаност одиграће се у величанственом дворцу у којем чланови владајуће породице Грималди живе још од 15. века.

Списак 4.300 сватова понајвише наликује на листу европског џет-сета.

На њему су и престолонаследник Александар Карађорђевић и принцеза Катарина којима је ово друго велико венчање ове године.

У саопштењу из Краљевског двора се подсећа да је принц Алберт Други, син покојних принца Ренијеа Трећег и принцезе Грејс Роене Кели, а да је будућа млада Шарлин Витсток држављанка Јужноафричке Републике и да је била шампионка у пливању.

Очекује се долазак неколико шефова држава и крунисаних глава, као и мноштво познатих личности из света спорта, шоубизниса и моде.

Церемонији ће, између осталих присуствовати немачки дизајнер Карл Лагерфилд, Жак Рог из Међународног олимпијског комитета, шведски краљ, француски председник Никола Саркози као и председници Либана и Ирске.

Како преноси агенција АП, 1. јула ће бити одржано грађанско, а наредног дана црквено венчање. Током церемоније, приступ старом језгру града биће ограничен, али ће 7.600 становника кнежевине моћи да прати цео догађај преко огромних видео-бимова постављених испред палате.

Чувени француски кувар Ален Дикас има част да припрема јела за гала вече за око 500 званица. Дикас није открио шта ће бити на јеловнику, али је нагласио да ће то бити локални специјалитети који ће бити послужени уз шампањац и јужноафричка вина.

Величанствени ватромет ће означити крај свечаности за коју су многи становници Монака веровали да неће никада доћи.

Алберт и двадесет година млађа Шарлин чине, према мишљењу многих, гламурозан и складан пар.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару