Читај ми!

Гвоздени Мајк: У огледалу видим будалу

Мајк Тајсон, шампион пред којим је својевремено противницима од страха гард сам падао, отворено је причао за „Вечерње новости“ о себи као „малој незрелој муви“, својој „голубијој држави“, како ће и даље ујести ако га нападнете и жељи да води миран живот са супругом и децом.

Легендарни амерички боксер Мајк Тајсон (44), најмлађи шампион у историји супертешке категорије изјавио је у интервјуу за данашње Вечерње новости да после свега што је доживео „нема никакву жељу да поново буде у центру пажње и да га једино занима да ужива у друштву супруге и деце".

Човек који ће свакако остати упамћен по томе што је у чувеном мечу „одгризао уво" Ивандеру Холифилду, али и због проблема са дрогом, пребијања бивше супруге Робин Гивенс, због чега је завршио у затвору и наравно потрошених милиона признао је да би данас „вероватно био у затвору да се није бавио боксом, али и да не може да замисли узбудљивији живот од оног који води, па чак и да је био астронаут".

„Слушајте, нисам се ја променио. И даље сам онај исти момак, само што не радим исте ствари. У томе је поента. Још сам онај Тајсон који ће ујести ако га нападнете, само што не желим да живим некадашњи живот. Желим да будем узоран отац. Да разбијем тај зачарани круг у којем је мајка проститутка, отац макро и у којем нико никога не воли".

Незрела мала мува

На питање шта је после свега научио о себи Тајсон је рекао: „Научио сам да сам љубоморна, несигурна, незрела мала мува! И то да имам мало самопоштовања и превише ега. И ако се данас погледам у огледало видим - будалу. Оштећеног човека који, корак по корак, покушава да састави делове свог живота".

Као преломни тренутак у животу Тајсон је навео смрт своје четворогодишње ћерке Егзодус, која је изгубила живот несрећним случајем у кућној теретани.

„Када је Егзодус преминула, помислио сам да је и мој живот готов, да немам за шта више да живим. А онда сам схватио да све тек почиње, јер морам да живим за њу и због ње. Схватио сам да морам да дам све од себе и престанем да водим живот какав сам имао до тада. Да покушам да будем пример осталој деци. Не да их присиљавам, већ само да им пружим веру и показујем шта је добро. Свако од њих ће ионако изабрати пут којим жели да иде, али желео сам да осете моју подршку као родитеља".

„Гвоздени" Мајк није баш знао да објасни разлоге због којих је прешао у ислам. „Ислам је променио мој живот, то је тачно. Опет, све се врти око наше реалности и божје креације. У мојој породици су сви хришћани и ради се само о томе да ли желим да идем у рај? На све то гледам из перспективе да је све што се налази око мене и у мени створио Бог, и то мора да буде тако. А, све што је божје, волим. Ослобађајуће је, не знам како да вам објасним."

Мухамед Али пре свих 

Али, на питање ко је најбољи боксер свих времена Тајсон је имао конкретан одговор. „Ако морам да издвајам, онда је то Мухамед Али. Ипак, свако од правих боксера је имао своје подвиге. Ова земља и цео свет само причају о томе ко је најбољи. У чему и по чему? Ко је најбоља особа? Ако гледамо тако, онда свако може да буде најбољи. Не знам како се то баш класификује", уз осмех је истакао Тајсон.

Са новинарком Вечерњих новости није желео много да прича о боксу за који је чак рекао да га мрзи, али зато јесте о голубовима, који су већ годинама његова преокупација.

„Са птицама не можете разговарати. С њима се све врти око осећања и инстинкта. То је права ствар. Али, да бисте се бавили и једним и другим, потребна вам је неописива страст. Нико није рођен најбољи, нико није богом дан да буде борац, узгајивач голубова или новинар. Све захтева напоран рад, тренинг, учење и жељу да будеш најбољи. То вам не дају рођењем отац и мајка. И голуб не мора да буде добар само ако потиче од пунокрвних птица. За све је потребна вежба".

Слава га више не занима 

Тајсон је истакао да не жали ни за чим, чак ни за мечевима које је изгубио. „Не, победио сам кад је требало да победим и изгубио кад сам морао да изгубим. Никада нисам вртео филм и питао себе зашто нисам урадио то тако или овако. Нисам тако размишљао."

Поручио је да га „слава више не занима, да је променио приоритете у животу и да жели само миран живот са супругом и децом".

„Раније сам био бесан, огорчен, урлао на новинаре, нисам марио за живот. Ма, није ме било брига ни за шта! Како старим, само желим да гледам децу како расту и покушавам да их заштитим од бола који сам ја осетио. А, био је огроман. Али, сада сам срећан, испуњен, уживам док гледам моје клинце како одрастају. Чути њихов жамор по кући, чини да сам срећан, испуњен", закључио је Тајсон.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару