Читај ми!

Романи су криви за све

Љубав према авантурама и боравку у природи код премијера Русије Владимира Путина датирају још из тинејџерских дана када је читао романе Џека Лондона, Жила Верна и Ернеста Хемингвеја, са чијим се јунацима и поистовећивао.

Премијер Русије Владимир Путин открио је у опширном интервјуу за амерички ловачки магазин Аутдор да своју страст према авантурама у природи дугује пре свега писцима чије је романе читао као тинејџер.

„Увек сам волео да читам, а моја страст за авантурама и боравком у природи датира из тинејџерских дана када сам читао романе Џека Лондона, Жила Верна и Ернеста Хемингвеја. Њихови хероји, храбри сналажљиви људи који имају велику авантуру, обликовали су наравно и мој карактер и мој однос према природи. Био сам срећан у том погледу. Имао сам забавно детињство тесно повезано са спортом и доброг учитеља", рекао је Путин.

У атипичном разговору који је заобишао дневнополитичке теме Путин је открио да се не слаже са оценом да је најхаризматичнија особа у светској политици.

„Не мислим да сам најхаризматичнија особа у политичкој арени. Искрено, не видим знаке ексцентричности у својим активностима, у конверзацији или у жељи да живим активно. Упознао сам лидере многих народа и влада и готово сви су веома занимљиви људи, у нечему сигурно бољи од мене. Свако од нас, као и било који човек, има своје предности и мане", објаснио је Путин.

Коментаришући примедбу новинара да је тешко замислити америчког председника на фотографији са сачмаром у рукама док позира голих груди са уловљеном рибом у рукама, Путин је подсетио да је фотографије из лова имао и амерички председник Теодор Рузвелт.

„Добро се сећам фотографија Теодора Рузвелта који није само позирао са пушком, него је својеручно убио лава", додао је Путин и подсетио да је и Барак Обама прошлог лета пливао без кравате у Мексичком заливу пред десетинама телевизијских камера и фотоапарата.

Најатрактивније локације у Русији за лов и риболов, према оцени руског премијера, треба тражити у региону Иркутска и у Бурјатији када је реч о лову на лосове, а на полуострвима Камчатки и Чукотки, ако су мета вукови.

„Морам, ипак, да кажем да нисам ловац, па Вам дајем савет на основу савета пријатеља који то знају", рекао је Путин и затим прешао на тему риболова.

„Што се риболова тиче, то ми је блиско и увек сам срећан када имам прилику да седнем са штапом за пецање. Нажалост то је веома ретко. Најбољи риболов у свету, по мом мишљењу је у Мурманској области и у делти Волге, у близини Астрахана", навео је Путин.

Коментаришући вероватноћу да у сибирским тајгама ловац сретне снежног човека, како су више пута сведочили појединци и медији, премијер Русије је нагласио да је све могуће.

„Препоручујем Вам да дођете и потражите га. За резултат не гарантујем, али у потрази ћете сигурно уживати", рекао је Путин који је још говорио о напорима које улаже како би заштитио угрожену популацију тигрова, о спречавању криволова и о свом учешћу у мисији која се бавила истраживањем китова.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару